Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Φιλολαϊκές λύσεις μπορεί να γεννήσει μόνο η ταξική πάλη

Στην εταιρεία ALTEC περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ

«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στην εταιρεία ALTEC
«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στην εταιρεία ALTEC
«Οι λύσεις έρχονται μέσα στην πάλη, στην ταξική πάλη. Το κεφάλαιο οξύνει τα προβλήματά μας κι εμείς οφείλουμε να οξύνουμε την πάλη μας, για την ικανοποίηση των συμφερόντων μας, των πραγματικών μας αναγκών. Αλλος δρόμος, άλλη επιλογή δεν μπορεί να υπάρξει. 'Η εμείς θα είμαστε κερδισμένοι, ή το κεφάλαιο. Ο,τι υπάρχει ως έλλειμμα στη ζωή μας, υπάρχει με τη μορφή κέρδους στις τσέπες του κεφαλαίου. Οσο θα κυριαρχεί η εξουσία του κεφαλαίου, η ζωή της εργατικής τάξης θα γίνεται χειρότερη, το βαρέλι δε θα έχει πάτο».

Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας ALTEC, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κόμματος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, ο Γ. Τασιούλας, τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό - λογιστικό, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση και η προπαγάνδα της.

«Αν ήταν λογιστικό και οικονομικό θα κυνηγούσαν τη μαύρη εργασία, το κράτος θα έδινε αυτά που χρωστά στα ταμεία. Αν ήταν λογιστικό - οικονομικό, δε θα γίνονταν αυτές οι χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται στο κεφάλαιο. Το πρόβλημα είναι ταξικό. Αυτός που έχει την εξουσία, που είναι στην κυβέρνηση, δρομολογεί μια στρατηγική. Κι αυτή η στρατηγική λέει ότι πρέπει να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Θέλουν να απαλλάξουν το μεγάλο κεφάλαιο από το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης - να μην πληρώνουν τίποτα. Η Κοινωνική Ασφάλιση να χάσει το κοινωνικό της μέρος, να γίνει πλήρως ανταποδοτική, να τζογάρονται τα λεφτά των εργαζομένων στα χρηματιστήρια».

Καλούμε σε γενικό συναγερμό

«Σήμερα δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», συνέχισε ο Γ. Τασιούλας. «Σας καλούμε σε γενικό συναγερμό, γιατί έρχονται χειρότερα: Γενίκευση της μερικής απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα παιδιά μας δε θα πάρουν σύνταξη. Προχωράνε στην παραπέρα διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού».

«Πρέπει να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας», τόνισε σε άλλο σημείο ο ομιλητής. Αυτό σημαίνει, «οργάνωση της πάλης του αγώνα στους χώρους δουλειάς και για μέτρα ανακούφισης από την πολιτική του κεφαλαίου, που όμως, αυτοί οι αγώνες, θα εμπεριέχουν το στοιχείο της ρήξης και της σύγκρουσης, της ανατροπής της πολιτικής συνολικά του κεφαλαίου γιατί το κεφάλαιο ενιαία επιτίθεται απέναντι στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και ενιαία πρέπει να απαντάμε κι εμείς, όλα τα τμήματα των εργαζομένων, και εφ' όλης της ύλης».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να ακυρώσουν την ψήφο τους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να κάνουν στην άκρη τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, «που όχι απλά είναι συμβιβασμένες, αλλά είναι μέρος του μαύρου μπλοκ που στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Και κατέληξε: «Εχουμε μπροστά μας την απεργία στις 24 του Φλεβάρη. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή κάτω απ' τα λάβαρα και τις σημαίες του ΠΑΜΕ με το πλαίσιο πάλης, αυτό που ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ