Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η αντιμετώπισή τους

Με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Με αντιπροσωπεία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την καθυστέρηση της επιχορήγησης, την οποία έχουν να λάβουν από το 2008, καθώς και προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της ανυπαρξίας ειδικών χώρων που είναι απαραίτητοι για να πραγματοποιηθεί η άθληση των συγκεκριμένων ατόμων, σε συνδυασμό με την υποτυπώδη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, επισήμανε πως εξαιτίας της μη απόδοσης των επιχορηγήσεων «βρισκόμαστε στο χείλος της αναστολής κάθε δραστηριότητας» και πρόσθεσε πως μετά την τελευταία, άκαρπη ουσιαστικά, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού «αποφασίσαμε στις 2 Μάρτη να προχωρήσουμε σε πανελλαδική κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας».

Αποκλειστικά κρατική στήριξη

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Θεωρούμε πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Πολιτισμού απέναντι στην Αθλητική Ομοσπονδία των ΑμΕΑ που συνεχίζει να καθυστερεί τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, που κάνουν οργανωμένο αθλητισμό και μάλιστα και με διεθνή συμμετοχή, στο όνομα της κρίσης και της περικοπής των δαπανών του προϋπολογισμού.

Η κατάσταση στα αθλητικά σωματεία του χώρου είναι πάρα πολύ άσχημη διαχρονικά μεν αλλά και καθημερινά οξύνεται.

Ως ΚΚΕ, επειδή αποδεχόμαστε τα αιτήματά τους και τις ανάγκες τους, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και την επιχορήγηση. Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις τους. Να διεκδικήσουμε την αλλαγή της κατάστασης στο χώρο με το διορισμό κατά πλειοψηφία από την πλευρά της κυβέρνησης της σχετικής επιτροπής.

Διεκδικούμε τη δυνατότητα για τα παιδιά που γεννιούνται με αναπηρία ή αποκτούν στην πορεία, ανεξάρτητα της ηλικίας τους, να απολαμβάνουν τη φυσική αγωγή και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να μπορούν να αναδειχθούν σε αθλητές και μάλιστα να επιδίδονται και στον πρωταθλητισμό.

Ο χώρος αυτός το έχει απόλυτη ανάγκη γιατί δείχνει τις ικανότητες των ανθρώπων αυτών και τις δυνατότητες να παλέψουν. Ομως για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτές, πρέπει πριν απ' όλα να έχουν αποκλειστικά κρατική στήριξη.

Απορρίπτουμε ως Κόμμα το θεσμό της χορηγίας που καταντάει βεβαίως συνεργία της κερδοσκοπίας και διαφήμιση των προσώπων και οδηγεί τους αθλητές ή τους επίδοξους αθλητές στην αναζήτηση με δικά τους μέσα οικονομικών εξόδων, πράγμα που φέρνει και τη φτώχεια στα έσοδα, αλλά πάνω απ' όλα θίγει το δικαίωμα και την αξιοπρέπειά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ