Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Αγώνας με ψηλά το κεφάλι

Στην ΕΡΤ περιόδευσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε ένα από τα γραφεία της ΕΡΤ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε ένα από τα γραφεία της ΕΡΤ
Στο πανεργατικό «ραντεβού» της Τετάρτης 24 Φλεβάρη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, κάλεσε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, κατά την διάρκεια περιοδείας αντιπροσωπείας του Κόμματος στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στην Κατεχάκη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «όργωσε» στην κυριολεξία τα γραφεία και τα στούντιο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανοίγοντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική θύελλα που βρίσκεται σε κλιμακούμενη εξέλιξη σε βάρος της εργατικής τάξης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα μέτρα που χτυπάνε το εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά και την απογοήτευσή τους για τη στάση που κρατάει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

«Είμαστε απογοητευμένοι. Ομως θα συμμετέχουμε και σε αυτή την απεργία για να φοβίσουμε τον αντίπαλο», ήταν τα λόγια μιας εργαζόμενης από το διοικητικό προσωπικό. «Δουλεύω 33 χρόνια και μου ζητούν πάλι να πληρώσω αυτά που ήδη έχω πληρώσει», είπε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μια ακόμη εργαζόμενη μητέρα, που τώρα βρίσκεται λίγο πριν τη σύνταξη. «Αυτοί που έχουν τους παχυλούς μισθούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και εδώ μέσα. Η μεγάλη μερίδα των εργαζομένων παλεύουν για "ψίχουλα"», ήταν τα λόγια πολλών από τους εργαζόμενους.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που έχουν απολυθεί τους τελευταίους μήνες, μια είδηση που δεν «παίζεται» από τα αστικά Μέσα, οι συγχωνεύσεις που ετοιμάζονται στο χώρο, η εντατικοποίηση της εργασίας, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η μη τήρηση των ΣΣΕ, αλλά κυρίως οι προωθούμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

Να μην τους αφήσουμε

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ λέγοντάς τους: «Με ποιον θα συμμετέχουμε και με τι πλαίσιο θα κατέβουμε στην απεργία; Με τη ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται και παζαρεύει με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση με λάθος αιτήματα που δε μας βγάζουν από το αδιέξοδο;».

Ξεκαθάρισε δε ότι η συμμετοχή και σε αυτήν την απεργία είναι η αρχή για μια σειρά από δράσεις και αγώνες με ψηλά το κεφάλι. «Η κρίση, για την οποία καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, είναι η αφορμή για να πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα που έχουν απομείνει, όχι μόνο από μας, αλλά και από τις επόμενες γενιές. Οταν περάσει η κρίση, έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα παρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω; Οτι θα επαναφέρουν τον 14ο μισθό, τα επιδόματα, θα μειωθεί το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση; Αν υποκύψουμε το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω», τόνισε η Λ. Κανέλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ