Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδια αντιλαϊκή στρατηγική...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Υπάρχει συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία;

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι τέλειωσε η ανοχή και ο υπουργός Οικονομίας εκλιπαρεί να μην αρθεί η «γαλάζια» συναίνεση στην οικονομική πολιτική.

Από την άλλη, ετοιμάζονται να «στήσουν» μιαν ακόμη εξεταστική, όπου ...ελεγχόμενα θα μπορούν να σκοτώνονται για το ποιος είναι ο πλέον ανίκανος και ο πλέον διεφθαρμένος.

Κι όταν λέμε «ελεγχόμενα», εννοούμε χωρίς να θίγεται η πολιτική ουσία των πραγμάτων.

Για να μην το κουράζουμε, υπάρχει ένα απλούστατο κριτήριο, προκειμένου να επιλύσουμε το θέμα: Υπάρχει έστω ένα αντιλαϊκό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση και η ΝΔ διαφώνησε;

(Οταν λέμε διαφώνησε, εννοούμε φυσικά στο ίδιο το μέτρο και όχι για το αν είναι αξιόπιστη η κυβέρνηση που το εισηγείται).

Μέχρι στιγμής, δεν υφίσταται ούτε ένα και κάτι μας λέει ότι αποκλείεται να βρεθεί. Πώς να το κάνουμε, βρε παιδιά, όταν υλοποιείς τις ίδιες κατευθύνσεις και τα μονοπώλια απαιτούν όλο και περισσότερα δεν υπάρχει χώρος για διαφοροποιήσεις.

Μόνο η δυνατότητα αντιπαραθέσεων που μοιάζουν με ανέκδοτο υπάρχει. Οπως αυτή η ιστορία περί συναίνεσης.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ καλή υποδοχή είχε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που πήγε για να εγκρίνει το διορισμό του. Και δεν ήταν βουλευτές της αντιπολίτευσης αυτοί που του έκαναν περίεργες ερωτήσεις. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν, όπως ο Κ. Σκανδαλίδης και άλλοι.

Προφανώς, έχουν τα ...δικά τους εκεί στην κυβέρνηση. Τα «περιβάλλοντα» που συγκρούονται μεταξύ τους και δεν καταλαβαίνουν τίποτε από «εθνικές προσπάθειες» και «πατριωτική αντιμετώπιση του χρέους».

Αυτά τα κρατάνε για να τα πλασάρουν στον κοσμάκη...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ