Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ
Το ΝΑΤΟ επιβάλλει τα εξοπλιστικά προγράμματα

Μακριά από τις ανάγκες της χώρας οι παραγγελίες σε όπλα, σημείωσε ο κεντρικός ομιλητής Α. Κακαράς

Ο Α. Κακαράς (δεξιά) και ο Μ. Σπυριδάκης, στο πάνελ της χτεσινής εκδήλωσης

Motion Team

Ο Α. Κακαράς (δεξιά) και ο Μ. Σπυριδάκης, στο πάνελ της χτεσινής εκδήλωσης
«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, την ώρα που μιλάνε για οικονομική κρίση και λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων, όπως πάντα, πιέζουν για αγορά των δικών τους όπλων κι ας είναι η χώρα μας στην κορυφή του καταλόγου των κρατών που ξοδεύουν περισσότερα για εξοπλισμούς».

Αυτό τόνισε χτες σε εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και διδάσκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που μίλησε για το θέμα των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δαπανών της χώρας στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, ανέφερε σε άλλο σημείο, είχε σαν αποτέλεσμα να αφεθεί μόνη η Κύπρος, οι Ενοπλες Δυνάμεις να έχουν δεσμευτεί στο ΝΑΤΟ και να συμμετέχει η χώρα στους τυχοδιωκτισμούς αυτής της συμμαχίας σε άλλες περιοχές του πλανήτη, να μην έχουμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, να μετατρέπονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας σε μισθοφορικό στρατό, κατά απαίτηση των «συμμάχων».

Είπε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτοί που ορίζουν τι όπλα θα αγοράσει η χώρα. «Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αγνοούνται οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για να εξοπλιστεί η πατρίδα μας, ενώ συσσωρεύεται από την άλλη πανάκριβος, αλλά περιττός ή και άχρηστος οπλισμός».

Ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης ανέφερε ότι η ΕΔΥΕΘ με σειρά εκδηλώσεων, όπως αυτή, προσπαθεί να ενημερώσει το λαό της περιοχής για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας στο επιθετικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ και να τον καλέσει να αντισταθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ