Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10602

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 120,15% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

ΣΕΛ.  3

ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στην απεργία 24 Φλεβάρη

Για να ανασάνει η εργατική τάξη χρειάζεται αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των εργοδοτών, του καπιταλιστικού κράτους

  • Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δε βρίσκονται μπροστά σε μια συνηθισμένη επίθεση. Σαρώνονται και τα τελευταία δικαιώματά τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια παραμικρής καθυστέρησης στην ανάπτυξη του αγώνα. Η αυξημένη ευθύνη απορρέει από την κατάσταση που διαμορφώνεται ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα. Από το γεγονός πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι εργοδοσία, ΕΕ, κυβέρνηση αξιοποιούν την κρίση για να κλιμακώσουν την επίθεση συνολικά ενάντια στα δικαιώματα, στο ταξικό κίνημα. Η εργατική τάξη, το κίνημα βρίσκονται μέσα στη δίνη της επίθεσης.
  • Στην τελική ευθεία για την απεργία στις 24 Φλεβάρη να δυναμώσει η οργάνωση. Να βελτιωθεί αποφασιστικά η ισχυροποίηση των δεσμών με πλατιά εργατικά στρώματα. Ο κάθε κλάδος να έχει σχέδιο, το κάθε σωματείο οργάνωση. Να ενισχυθούν η ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, η πολιτικοποίηση της δράσης, όχι μόνο για την αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αλλά και για το γεγονός ότι για να ανασάνει η εργατική τάξη, χρειάζεται αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των εργοδοτών, του καπιταλιστικού κράτους, χρειάζεται τελικά άλλος δρόμος ανάπτυξης και άλλη εξουσία.

ΣΕΛ.  8  -  11

Αποπροσανατολισμός

Αν δεν ήταν στημένος αποπροσανατολισμός, θα παρέπεμπε στο «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες μου πού πάτε...». Ο λόγος για το θόρυβο «άδειων τενεκέδων», που, και με τη συνενοχή των ΜΜΕ, σηκώνουν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Θόρυβος, που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του λαού από το γεγονός πως αιτία για την κρίση είναι τα ξεχειλισμένα από τα κέρδη θησαυροφυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου και που φιλοδοξεί να μη γίνει αντιληπτό πως όλη η κοινή έγνοια τους είναι πώς θα εξασφαλίσουν την αναπαραγωγή αυτών των ένοχων κερδών. Ετσι, όσο θα επιταχύνεται η συναινετική προώθηση αντιλαϊκών μέτρων στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στην Υγεία και Πρόνοια, στη φορολογία κ.α., τόσο θα σηκώνονται οι τόνοι της τάχα μεταξύ τους σύγκρουσης με στόχο την παραπλάνηση. Ομως, η επικίνδυνη για το λαό κοινή στρατηγική τους είναι ολοφάνερη και άλλωστε ομολογημένη. Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί. Η διαφθορά είναι σύμφυτη με το σύστημα της εκμετάλλευσης. Με τους θεσμούς του όχι μόνο δεν εξαλείφεται, αλλά «ξεπλένεται» και διαιωνίζεται. Λαϊκή απειθαρχία και μαζική δράση, για να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι.



ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο πεδίο αποπροσανατολισμού από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενταση της καταστολής με άλλοθι την εγκληματικότητα

ΣΕΛ.  21
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αύριο η συναυλία για την Κούβα

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ