Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Την Εργατική Πρωτομαγιά γιόρτασαν χτες οι εργαζόμενοι της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης»

Από την εκδήλωση στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης»
Από την εκδήλωση στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης»
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα να συμμετέχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, απηύθυναν χτες οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου, που παραβρέθηκαν στη γιορτή του σωματείου προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Την Τετάρτη στις 11 Μάη να δώσουμε μαζικό "παρών" στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που αγωνίζεται και παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Να αντιπαρατεθούμε συνολικά με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται στην ουσία από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν δεχόμαστε την ενότητα του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και του Ευρωσυντάγματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Ξουράφης πρόεδρος του Σωματείου των Ελαιουργοσαπουνοποιών Χαλκίδας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Σημείωσε ότι οι κατευθύνσεις της ΕΕ που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στο ξεζούμισμα των εργαζομένων με τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, τη στασιμότητα των μισθών και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, ενώ τα κέρδη του κεφαλαίου αυξάνουν.

Αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την «επαναφορά» του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση και το ρόλο της ΓΣΕΕ που υπογράφει συλλογικές συμβάσεις για αύξηση των μισθών κάτω από τον πληθωρισμό, ενώ «βάζουν πλάτη μαζί με την ΑΔΕΔΥ για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Στην αντιλαϊκή έφοδο που καταργεί βαρέα και ανθυγιεινά, στις μεταρρυθμίσεις των ΔΕΚΟ, στην αύξηση των φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα και στην ανεργία στην Ελλάδα που φτάνει το 11% κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 3η θέση στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Π. Χριστοδούλου, μέλος της διοίκησης του σωματείου. «Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται ταξική αναμέτρηση και να δώσουμε τη μάχη για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη», τόνισε.

Στην χτεσινή πρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, στάθηκε στην ανάγκη της οργάνωσης, της συσπείρωσης και της ανάπτυξης της πάλης σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του. «Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αντιστοιχεί στα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν αποστομωτική απάντηση «στην αθλιότητα και την παραπλάνηση που επιχειρείται με τον καυγά για τη μέρα της Πρωτομαγιάς και που αποσκοπεί στο να χτυπηθεί η απεργία».

Ο Γ. Μαρίνος στάθηκε στην κλιμακούμενη επίθεση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ εντείνουν ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι θα παλεύουν από καλύτερες θέσεις όσο αποδυναμώνεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, για τη συγκρότηση του Μετώπου που θα διεκδικήσει την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών συμφερόντων», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ