Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να «αφανιστεί» η πολιτική τους...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ από μέρα σε μέρα! Μέχρι χτες ήμασταν σε κατάσταση πανικού λόγω του δημόσιου χρέους. Τώρα είμαστε σε κατάσταση ...πολέμου.

Αν πάρουμε στα σοβαρά τουλάχιστον αυτά που λέει ο πρωθυπουργός, ζούμε μέρες του ...1940 και είναι στο «παραπέντε» από το να κηρύξει γενική επιστράτευση.

Μόνο που δε θα τον πάρουμε στα σοβαρά. Γιατί πώς να πάρεις στα σοβαρά δηλώσεις του είδους: «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974»;

Ιδίως από τη στιγμή που για το δημόσιο χρέος ευθύνονται κατά πολύ και οι εξοπλιστικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που από μόνες τους υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία.

Ας επιδείξουν, λοιπόν, λίγη ...εθνική κυριαρχία οι κυβερνώντες και ας αποσύρουν τα στρατεύματα που στέλνουμε από εδώ κι από εκεί και πληρώνουμε αδρά.

(Και θα πληρώσουμε ακόμη περισσότερο τώρα που ο ειρηνιστής Ομπάμα αποφάσισε να αυξήσει τις «συμμαχικές δυνάμεις).

Ας αναστείλουν τις εισφορές για το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό, ας σταματήσουν να δίνουν αμύθητα ποσά στις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες όπλων, και βλέπουμε πού θα πάει το χρέος.

Οσο για τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, που ...βγήκε από το «χρονοντούλαπο» και λέει πως «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς», μόνο ένα μπορούμε να πούμε:

Προφανώς έχουν αποφασίσει ποιους θα «αφανίσουν» στο βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας: Τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, ήδη, άλλωστε από τους «διαλόγους» τους για το Ασφαλιστικό.

Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ...«αφανίσουμε» την πολιτική τους μια και καλή προτού μας αφανίσει αυτή.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ