Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ: «Αν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να δανείζεται με επαχθείς όρους που απλά θα επιδεινώσουν την κατάστασή της. Το ερώτημα είναι τι περιμένει η κυβέρνηση; Εφ' όσον συνειδητοποιεί τους κινδύνους και βλέπει τον μόνο τρόπο διαφυγής γιατί δεν παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις; Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. έχει δείξει πως είναι πρόθυμος να συναινέσει σε μια εθνική προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης. Ο πρωθυπουργός έχει ακόμη περιθώρια να ζητήσει τη συνεργασία του κ. Σαμαρά, να μιλήσει ανοικτά στο λαό και να πείσει πως δεν ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο (...) Οσο το γρηγορότερο, λοιπόν, απαγκιστρωθεί από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μιλήσει ειλικρινά στους πολίτες, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και βέβαια για τη χώρα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: «Ενα μπαράζ τρομοκρατικών δηλώσεων από κοινοτικούς και τραπεζικούς παράγοντες (...) έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην οικονομία της χώρας, τις οποίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση (...) ενισχύεται αυτή η τρομοκρατική επίθεση από τους γραφειοκρατικούς παράγοντες των Βρυξελλών, για να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα αντιπληθωριστικού χαρακτήρα σε περίοδο ύφεσης (!), δηλαδή να περικόψει δαπάνες και μάλιστα κοινωνικές, να αυξήσει τους φόρους και μάλιστα έμμεσους και να αναμορφώσει το ασφαλιστικό σύστημα με το σάρωμα δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια πολιτική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Μια πολιτική κοινωνικής αναλγησίας, που ενδιαφέρεται για τους αριθμούς και τους δείκτες και όχι για τον άνθρωπο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΒΙΑΣΥΝΗ: «H κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να πάρει μέτρα, να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, όπως στο ασφαλιστικό, ύστερα από κοινωνικό διάλογο όμως, που θα διαρκέσει επί μακρόν, έως το τέλος της άνοιξης, και οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν μετά το 2017 (...) Eνώ το δημοσιονομικό πρόβλημα απαιτεί άμεσες απαντήσεις, οι λύσεις που δίνει η κυβέρνηση θα εφαρμοσθούν με μεγάλη καθυστέρηση. Αραγε στο τέλος Aπριλίου που θα ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται τα δημοσιονομικά της χώρας; Eίναι, λοιπόν, προφανές ότι η κυβέρνηση (...) πρέπει να ξεπεράσει τους δισταγμούς της και να επισπεύσει τις αποφάσεις της» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ