Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10550

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εργάτες - μικροβιοτέχνες διαδηλώνουν μαζί στις 17 Δεκέμβρη

Στην ανακοίνωση με την οποία η ΟΒΣΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος, τονίζεται: Η συμμαχία των επαγγελματοβιοτεχνών με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, προβάλλει σαν μονόδρομος για την κατάκτηση ενός άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προωθεί σφαγή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων

Την ίδια ώρα που η ανεργία αυξάνεται, που οι άνεργοι δεν προστατεύονται, που γενικεύεται η προσωρινή και ελαστική εργασία, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει την παράταση του εργάσιμου χρόνου έως τα βαθιά γεράματα, την απλήρωτη εργασία, τη νέα σφαγή των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  9

ΤΑΞΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική
  • ΚΚΕ: Η ταξική - λαϊκή αλληλεγγύη και αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
  • ΠΑΜΕ: Να νεκρώσουν στις 17 του Δεκέμβρη όλοι οι τόποι δουλειάς. Να είναι μαζικές, μαχητικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Επίθεση με ένταση της κινδυνολογίας έκανε χτες ο πρωθυπουργός στις λαϊκές συνειδήσεις, σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Την ίδια ώρα ο «κοινωνικός διάλογος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, της πλουτοκρατίας, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της, προκειμένου να υποτάξουν το λαό στην αποδοχή νέων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων σε βάρος του. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κρίσιμη φάση» και χρονίζοντα προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται «εθνική συστράτευση» και «κοινωνική συναίνεση». Στόχος τους, να μείνει άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αποφασιστική απάντηση σ' αυτές τις μεθοδεύσεις να δώσουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ακατάπαυστη, ακούραστη δράση για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 17 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  3,    9   -   12

Μαζικές μαχητικές πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις

Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, διαδήλωσαν χτες μαζικά, οργανωμένα και περιφρουρημένα στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Με τη συμμετοχή τους, έστειλαν ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα πάλης και διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  16  -  17

Παραπλανούν

Τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της «διαφθοράς και της διαφάνειας» την εμφανίζουν ως αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικονομικών του κράτους. Βεβαίως, καμιά σχέση δεν έχει η διαφάνεια και η διαφθορά με τα ελλείμματα και το χρέος, που δημιουργούνται από το άφθονο κρατικό χρήμα που δίνεται στις επιχειρήσεις. Ούτε με την κρίση, που είναι αποτέλεσμα της υπερκερδοφορίας του κεφαλαίου από την ένταση της εκμετάλλευσης, που δεν επενδύεται, γιατί προσωρινά δε φέρνει νέα κέρδη. Είναι αντικειμενικό φαινόμενο στον καπιταλισμό. Η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται για αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης από την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης στα Εργασιακά, στο Ασφαλιστικό, στο εισόδημα, σε άλλα δικαιώματα. Θέλουν να περάσουν την αντίληψη ότι παίρνονται ωφέλιμα μέτρα και για το λαό, για να γίνουν ανεκτά και αποδεκτά τα μόνιμου χαρακτήρα αντεργατικά μέτρα σε όφελος του κεφαλαίου. Ο λαός να μην παραπλανηθεί. Να οργανώσει την πάλη του για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του. Πρώτη απάντηση η μαζική συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Χωρίς αγκυλώσεις» και για την κυριακάτικη αργία

ΣΕΛ.  21
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η εξαθλίωση και η εκμετάλλευση σε αποκάλυψη

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ