Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μαμή των κερδών

Ως επέκταση του κοινωφελούς έργου του Ερυθρού Σταυρού και στήριγμα των αναξιοπαθούντων παρουσιάστηκε απ' τους επικεφαλής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και του «Ιατρικού Κέντρου» η λειτουργία της μαιευτικής γυναικολογικής - κλινικής «Γαία», που λειτούργησε με τη σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων στο «Ερρίκος Ντυνάν». Μάλιστα, οι δηλώσεις συνοδεύτηκαν και με φωτογραφίες απ' την έξοδο της πρώτης μητέρας που γέννησε στη «Γαία».

Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται αλλού και αποδείχτηκε απ' τη δημόσια διαμάχη των ανταγωνιστών της «Γαία», του Ομίλου «Υγεία» και του «Ιασώ», που υποστήριξαν ότι - με βάση επιχειρηματικά κριτήρια - δεν έπρεπε να γίνει η κλινική. Πρωτίστως, όμως, η αλήθεια αποδεικνύεται απ' τα οικονομικά στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα Υγείας της ICAP, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών των μαιευτηρίων από 88,6 εκατ. ευρώ το 1997 εκτινάχτηκαν στα 250 εκατ. ευρώ το 2007, παρουσιάζοντας ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 10,9%. Μ' αυτόν το ρυθμό ο τζίρος των μαιευτηρίων για το 2009 αναμένεται να ξεπεράσει τα 305 εκατ. ευρώ. Και σύμφωνα με τη μελέτη (1.12.2009) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν περιθώρια κέρδους κοντά στο 15%, τα μαιευτήρια έχουν μέχρι 33% από 12% που είχαν το 2001!

Οι ωδίνες των τοκετών εκτός απ' τη χαρά των γονιών - που υποβάλλονται σε άγρια χαράτσια - έχουν και τη χαρά των κερδών για τους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ