Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρείται να επιβληθεί η αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια

Κ. ΑΤΤΙΑΣ (ALTER): Η ερώτηση αφορά το άσυλο, επειδή έχει ανοίξει η κουβέντα. Γνωρίζω την ανακοίνωση που είχατε βγάλει και τις δηλώσεις που έχετε κάνει, αλλά υπάρχουν και προτάσεις καινούριες, τις οποίες έχουμε δει τις τελευταίες ώρες από διάφορους πρυτάνεις. Κάποιοι λένε να υπάρχει άσυλο το βράδυ, να μην υπάρχει το πρωί ή το ανάποδο. Η θέση του κόμματός σας ποια είναι;

-- Δεν έχει αλλάξει και με τα τελευταία επεισόδια που έγιναν, τα απαράδεκτα, και με αυτό το γεγονός της επίθεσης και τον τραυματισμό του πρύτανη, τον οποίο μάλιστα επισκεφτήκαμε.

Και δεν αλλάζουμε θέση για τον εξής λόγο: Διότι το άσυλο πρέπει να το υπερασπιστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα, το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και όταν λέω οργανωμένο εννοώ οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι διοικήσεις.

Γίνονται εκλογές, αλλά δε συνεδριάζουν τα όργανα. Οι εκλογές γίνονται για να καταγραφούν οι παρατάξεις.

Και να πω, να ρωτήσω, εκείνη τη μέρα που ήταν η κινητοποίηση έξω στα Προπύλαια, γιατί να είναι ένας πρύτανης μόνο και ορισμένοι άνθρωποι, τους οποίους συμβαίνει να τους ξέρουμε, δίπλα του.

Πού ήταν η ακαδημαϊκή κοινότητα; Δεν έπρεπε να ήταν εκεί;

Πάνω σε υπαρκτά προβλήματα επιχειρείται να επιβληθεί η αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το επιτρέψει.

Εμείς λέμε η αστυνομία μακριά από τις διαδηλώσεις, που είναι σε ανοιχτό χώρο, πολύ περισσότερο μέσα στα πανεπιστήμια. Και δε μιλάμε για το άσυλο μόνο στα πανεπιστήμια, μιλάμε για άσυλο στα σπίτια μας, μιλάμε για τα εργοστάσια, προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ