Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαιγμός με τους συμβασιούχους ΟΑ

...Εχετε δίκιο, αλλά πού να το βρείτε. Με αυτό τον τρόπο απαντούν στην ουσία οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υποδομών στους 1.000 απολυμένους συμβασιούχους εργαζόμενους στον πρώην όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), οι οποίοι ζητούν να συμπεριληφθούν στο νόμο για τις μετατάξεις στο Δημόσιο και απαιτούν από την κυβέρνηση σαφή απάντηση για το εργασιακό τους μέλλον.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, αφήνει στον «αέρα» τους 1.000 απολυμένους, καθώς κατέθεσε στη Βουλή για κύρωση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ήταν έτοιμη πριν τις εκλογές και η οποία ρυθμίζει θέματα μετατάξεων και συνταξιοδότησης μόνο για το μόνιμο προσωπικό της παλιάς «Ολυμπιακής».

Οι απολυμένοι, που έχουν προχωρήσει εδώ και 17 μέρες σε κατάληψη των γραφείων της παλιάς ΟΑ στη Λεωφ. Συγγρού, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παραμένουν στον ...αέρα και απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη, αφού ακόμα δεν τους έχει καταβληθεί σημαντικό μέρος των δεδουλευμένων τους (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες, κλπ.)...

Σημειώστε ότι πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι εργάστηκαν ως εποχικοί στον όμιλο ΟΑ επί 10 και 15 χρόνια (ανανεώνοντας κάθε 8 μήνες τις συμβάσεις τους), είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ομίλου.

Ε, δεν πάει πολύ να εμπαίζει η κυβέρνηση αυτούς τους ανθρώπους, αναγνωρίζοντας απλά το δίκιο τους και πέραν αυτού ουδέν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ