Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού

Διάτρητο από σφαίρες, το αυτοκίνητο του αστυνομικού

Eurokinissi

Διάτρητο από σφαίρες, το αυτοκίνητο του αστυνομικού
Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στα Πατήσια. Νεκρός είναι ο 41χρονος υπαρχιφύλακας Αντώνης Νεκτάριος Σάββας, που υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης μάρτυρα, που είχε καταθέσει σε υπόθεση τρομοκρατίας και ήταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.

Η επίθεση κατά του αστυνομικού πραγματοποιήθηκε στις 6.20 το πρωί, στην οδό Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, στα Ανω Πατήσια. Δυο μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν τέσσερα άτομα πλησίασαν προς το υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας. Στη θέση του οδηγού καθόταν το θύμα, το οποίο πριν από λίγα λεπτά είχε αναλάβει πρωινή υπηρεσία. Το αυτοκίνητο ήταν στον πεζόδρομο, σταθμευμένο ανάμεσα σε ζαρντινιέρες. Οι δράστες πλησίασαν από τις οδούς Πατησίων και Ηρακλείου. Πρώτα αποβιβάστηκαν οι συνοδηγοί που «κάλυπταν» τους εκτελεστές. Μετά, οι δράστες στάθμευσαν κοντά στις ζαρντινιέρες τις μηχανές και κατέβηκαν από αυτές πλησιάζοντας το όχημα της Ασφάλειας. Ο ένας εκτελεστής πλησίασε τον οδηγό και ο άλλος τοποθετήθηκε στο μπροστινό - αριστερό μέρος του αυτοκινήτου. Οι δράστες άδειασαν από τα όπλα τους 24 σφαίρες, προκαλώντας ακαριαίο θάνατο στο θύμα τους. Στη συνέχεια, όλοι τους επιβιβάστηκαν στις μοτοσικλέτες και διέφυγαν από τη λεωφόρο Ηρακλείου.

Ο νεκρός αστυνομικός υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το 2005. Ηταν παντρεμένος και είχε ένα ανήλικο κορίτσι. Οι δράστες, κατά πληροφορίες, πυροβόλησαν με τα όπλα τους βολή κατά βολή, ενώ οι σφαίρες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης ήταν ρωσικής κατασκευής. Η συγκεκριμένη μάρτυρας φυλασσόταν από βάρδιες οκτώ αστυνομικών. Μόνο η νυχτερινή βάρδια αποτελούνταν από δυο άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από έρευνα του χώρου, ανευρέθηκαν 24 κάλυκες διαμετρήματος των εννέα χιλιοστών, μέρος των οποίων - σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση - προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από αυτοαποκαλούμενη οργάνωση με το όνομα «Σέχτα».

Ο ιατροδικαστής Φ. Κουτσάφτης δήλωσε πως ο «αστυνομικός φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου πυροβόλου όπλου. Η κατανομή είναι κυρίως στην αριστερή μεριά του σώματος, δηλαδή, βρισκόταν στη θέση του οδηγού και δέχθηκε την επίθεση. Εχει δεχτεί δυο σφαίρες στο κεφάλι. Εφερε όπλο στη ζώνη του. Αιφνιδιάστηκε. Κυρίως οι βολές ήταν από τα αριστερά. Από πρώτη άποψη, οι βολές ήταν από μικρή απόσταση και ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιτρομοκρατική με την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση περί «ασφαλούς χώρας»

Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξέφρασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα Ν. Σάββα. Ζήτησε «καμιά ανοχή, κανένα άλλοθι, κανένα ελαφρυντικό σε εγκληματικές ενέργειες που αφαιρούν ζωές, σε ενέργειες που βάλλουν εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας και, σε τελική ανάλυση, εναντίον της Δημοκρατίας». Πρόσθεσε ότι «οι Αρχές, όπως είναι αυτονόητο, ήδη έχουν επιληφθεί του περιστατικού αυτού, ώστε οι δράστες αυτού του εγκλήματος να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Επέμεινε ότι «κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο», ώστε «να βρεθούν οι δράστες και να πάνε στη Δικαιοσύνη». Ενόψει των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, υποστήριξε ότι το χθεσινό χτύπημα είναι «μεμονωμένο περιστατικό» και η Ελλάδα «μια χώρα ασφαλής». Μπροστά στα αιτήματα περί παραιτήσεων, ζήτησε να αφεθούν οι Αρχές «να κάνουν ανεμπόδιστα και χωρίς επηρεασμούς την έρευνα που πρέπει να κάνουν».

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του, καταδικάζοντας «την άνανδρη δολοφονική, τρομοκρατική επίθεση. Απέναντι στους εγκληματίες που χτύπησαν, βρίσκονται όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι Ελληνες. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρή 14χρονη από «αδέσποτη» σφαίρα αστυνομικού σε πολυκατάστημα(2021-12-29 00:00:00.0)
Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ(2014-05-26 00:00:00.0)
Επίθεση κατά αστυνομικών(2009-04-04 00:00:00.0)
Στήνουν νέα τρομοκρατική οργάνωση;(2005-01-04 00:00:00.0)
Πυροβόλησε τον πατέρα, σκότωσε τον γιο(1996-11-21 00:00:00.0)
Του άφησαν το ...σώβρακο(1996-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ