Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση κατά αστυνομικών

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονταν χτες 30χρονος αστυνομικός, ενώ εκτός κινδύνου ήταν 34χρονος συνάδελφός του, οι οποίοι τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου. Οι δυο δράστες φεύγοντας άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά των δύο αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου χειρουργήθηκαν.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι αστυνομικοί - μέλη της νεοσύστατης «ομάδας Δ», την οποία συγκροτούσαν 10 συνάδελφοί τους με πέντε δίκυκλα - κινούνταν στην Κυψέλη μετά από τηλεφώνημα στην Αμεση Δράση για ύποπτους για κλοπή αυτοκινήτου. Οι δύο αστυφύλακες κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, την ώρα που ο 30χρονος αστυφύλακας έλεγχε τον ύποπτο και κάποια στιγμή προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ενώ ο συνάδελφός του τον κάλυπτε, μια 54χρονη γυναίκα πλησίασε και τους απέσπασε την προσοχή ισχυριζόμενη ότι ο ύποπτος ήταν φίλος της.

Την ώρα εκείνη ένα δεύτερο άτομο, που δεν είχαν αντιληφθεί, πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε με πιστόλι και περίστροφο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον αυχένα τον 30χρονο αστυνομικό. Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο ένοπλος τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον τραυματίσει στο κεφάλι κάτω από το κράνος. Η γυναίκα συνελήφθη.

Το περιστατικό αυτό έδωσε, για άλλη μια φορά, «τροφή» στην πλειοψηφία των ΜΜΕ να υπογραμμίσουν την ανάγκη ενίσχυσης των κατασταλτικών αστυνομικών μέτρων με πρόσχημα την πάταξη της «εγκληματικότητας». Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα, τα ΜΜΕ επιχειρούν να επιβάλουν στον κόσμο να αποδεχτεί τα αυξημένα μέτρα καταστολής που παίρνονται με στόχο να χτυπηθεί το λαϊκό Κίνημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν όλους τους μηχανισμούς τους προσανατολισμένους σε αυτό ακριβώς, την αντιμετώπιση και το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Επιπλέον, χτες, ορισμένοι συνδικαλιστές από το χώρο των αστυνομικών «χρέωσαν» την εγκληματικότητα κυρίως στους αλλοδαπούς. Χαρακτηριστική είναι και η χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ατικής, η οποία αναφέρει πως ο Ελληνας αστυνομικός αποτελεί «το τελευταίο ανάχωμα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε κάθε ακραία και ξενόφερτη εγκληματική συμπεριφορά». Προσθέτει δε πως «η πραγματικότητα καταδεικνύει ότι για το συντριπτικό ποσοστό της βαριάς εγκληματικότητας βαρύνονται κυρίως αλλοδαποί εγκληματίες». Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ