Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΣΠΕΚΧΑΡΤ
Ζυμώσεις και προετοιμασίες για τη Σύνοδο

Τις θέσεις των ΗΠΑ για το χειρισμό της Ρωσίας που εξακολουθεί να αντιδρά στο παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει μέσω της Γεωργίας η αμερικανική εξωτερική πολιτική, έλαβε χτες η υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύουσα αυτήν την περίοδο στον ΟΑΣΕ, Ντόρα Μπακογιάννη, από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα. Η συνάντηση Μπακογιάννη - Σπέκχαρτ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το μείζον αυτή την περίοδο ζήτημα σε αυτήν την υπόθεση είναι το βέτο της Μόσχας να παραταθεί η θητεία των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Γεωργία.

Οπως είναι γνωστό, η Σύνοδος του ΟΑΣΕ θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 28 Ιούνη. Με αφορμή τη Σύνοδο, ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρτ επισκέφτηκε την υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να την ενημερώσει για τις θέσεις της Ουάσιγκτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα επίσης το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, όπου αναμένεται να καταγραφεί η σαφής διαφωνία των δύο πλευρών για την υπόθεση της Γεωργίας. Πρόκειται, απ' ό,τι φαίνεται, για μια διαφωνία η οποία δε μπορεί να γεφυρωθεί, καθώς στόχος των Αμερικανών παραμένει η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δε δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί η Ρωσία.

Κατά τα λοιπά, ο Αμερικανός πρεσβευτής επιβεβαίωσε ότι στην Κέρκυρα θα βρεθεί για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χ. Κλίντον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ