Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10401

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην αντεπίθεση
  • Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για το διήμερο εκδηλώσεων για τη μετανάστευση, που διοργανώνουν η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 του Ιούλη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.
  • Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ενάντια στην ομαδική απέλαση 55 Πακιστανών.
  • Αυστηρότερη ποινικοποίηση της μετανάστευσης επιδιώκει η κυβέρνηση με πρόταση τροπολογίας που κατέθεσε χτες στη Βουλή.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΘΩΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ όταν και όποτε το απαιτούν

Με δύο κατάπτυστες τροπολογίες, η κυβέρνηση προσαρμόζει το «Δίκαιο» της Ελλάδας στο αμερικανικό και ευρωενωσιακό «Δίκαιο», ως συνέχεια των τρομοσυμφωνιών που έχει υπογράψει το ΠΑΣΟΚ

Με την προσφιλή μέθοδο των τροπολογιών μέσα στο καλοκαίρι, επέλεξε η κυβέρνηση να περάσει δύο κατάπτυστες τροπολογίες με τις οποίες προσαρμόζεται το «Δίκαιο» της Ελλάδας στο αμερικανικό και ευρωενωσιακό «Δίκαιο». Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, οποιονδήποτε χαρακτηρίζουν «εγκληματία» οι ΗΠΑ θα παραδίδεται στην Ουάσιγκτον, όποτε το απαιτούν οι ΗΠΑ, ακόμα και αν υπάρχουν εδώ συνταγματικοί περιορισμοί ή και αμετάκλητες αθωωτικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κατέθεσε χτες στη Βουλή δύο τροπολογίες. Η πρώτη αφορά προσθήκη στη Σύμβαση αμοιβαίας «δικαστικής συνδρομής» σε ποινικές αποφάσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και η δεύτερη αφορά στη Συνθήκη περί αμοιβαίας έκδοσης «εγκληματιών» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως αυτή ενισχύθηκε με την αντίστοιχου περιεχομένου τρομοσυμφωνία ΕΕ/ΗΠΑ το 2003. Δύο τρομοσυμφωνίες που υπογράφτηκαν την ίδια μέρα, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που τώρα έρχεται να συμπληρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με νέα άκρως αντιδραστικά κατασταλτικά μέτρα, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μεγαλώνει η οργή και η ανησυχία

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η μαζικότητά της, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έδωσαν χτες το πρωί μία ακόμα δυναμική απάντηση στο σχέδιο δραστικής συρρίκνωσης του ναυπηγείου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ιδιοκτήτρια γερμανική πολυεθνική «Thyssen Kroupp», απειλώντας ευθέως τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ολοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μέσα στο ναυπηγείο και στη συνέχεια βροντοφωνάζοντας «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία» κατευθύνθηκαν με πορεία στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μισή ώρα.


ΣΕΛ.  12


ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ μαζί στην αντικομμουνιστική εκστρατεία

ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ: Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.00 μ.μ. συγκέντρωση καταγγελίας στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Ο λογαριασμός της κρίσης στους λαούς

ΣΕΛ.  6   -   7
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Λαϊκή περιουσία οι εταιρείες επικοινωνιών

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΒ
Προετοιμάζονται για τη μετα-κρισιακή περίοδο

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ