Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο συναγερμός μάς αφορά όλους

Ο συναγερμός που σήμανε από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, με στόχο να απαντηθούν τα νέα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ, πήρε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις πλατιές συνδικαλιστικές συσκέψεις του ταξικού κινήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Στοχοπροσηλώθηκε σε μέτωπα πάλης και περιγράφτηκε με άμεσα καθήκοντα. Η μαζικότητα των συσκέψεων, η συμμετοχή νέων συνδικαλιστικών δυνάμεων, κυρίως από χώρους που γνώρισαν το ΠΑΜΕ μέσα από μεγάλες και μικρότερες ταξικές μάχες, η συζήτηση και το πνεύμα της μαχητικότητας, είναι στοιχεία ενθαρρυντικά για τα επόμενα βήματα του ταξικού κινήματος και την αποτελεσματικότητά τους. Οι συσκέψεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αυτήν τη βδομάδα. Παράλληλα, προχωράει ο σχεδιασμός της δράσης από Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, αγωνιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστές.

Το επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ θα ξεδιπλώσει μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης, για το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και την πραγματική στόχευση των μέτρων που έρχονται να επιδεινώσουν τους όρους με τους οποίους δουλεύει και ζει η εργατική λαϊκή οικογένεια. Στόχος είναι να συγκροτηθούν ισχυροί πυρήνες αντίστασης στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές. Να ενθαρρυνθούν και να οργανωθούν μαζικοί, συντονισμένοι ταξικοί αγώνες σε κλάδους και χώρους εργασίας, που θα βάζουν σοβαρά εμπόδια, θα στήνουν αναχώματα στην εφαρμογή των μέτρων, που πλήττουν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Τα καθήκοντα που θέτει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μάς αφορούν όλους. Η απάντηση της εργατικής τάξης πρέπει να είναι δυνατή, ενιαία, ακριβώς επειδή η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία. Τα αντιδραστικά μέτρα που οριστικοποιούνται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής προκύπτουν από την καρδιά της στρατηγικής του κεφαλαίου. Στόχο έχουν να κάνουν ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη για το κεφάλαιο, προκειμένου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία του. Να πετύχει μεγαλύτερους ρυθμούς μεγέθυνσης την περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης που θα ακολουθήσει. Τα μέτρα της ΕΕ δεν έπεσαν από τον ουρανό. Περιγράφονται στις βασικές συμφωνίες που συνυπέγραψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό των βιομηχάνων και των εφοπλιστών της χώρας μας.

Οι μάχες του προηγούμενου διαστήματος, οι κατακτήσεις που αποσπάστηκαν, το συνολικό δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η εργατική τάξη, όταν προσανατολίζει σωστά τον αγώνα της, έχει απεριόριστες δυνατότητες. Αν πληθύνουν οι μάχες με χαρακτηριστικά όπως αυτά που είχε ο αγώνας στο Καζίνο της Πάρνηθας, στην «Παπουτσάνης», στη Ζώνη και αλλού, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ διαφορετικά για την εργατική τάξη και τα πραγματικά της συμφέροντα. Αυτός είναι ο στόχος. Μέσα από μια πλατιά, ασίγαστη δουλειά, να ψηλώσει ακόμα περισσότερο το μπόι του ταξικού κινήματος. Να γίνει το ΠΑΜΕ ικανότερο να πρωτοστατεί, να καθοδηγεί αγώνες που θα ενισχύουν την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης στον εαυτό της. Θα ανοίγουν το δρόμο για πιο σημαντικές κατακτήσεις και ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελός της.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ