Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ολα για τα συμφέροντα τραπεζιτών - επιχειρηματικών ομίλων

Τη διασφάλιση της «ρευστότητας» των τραπεζών και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και τις κοινοτικές επιδοτήσεις θα προτείνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση των ηγετών του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» (ΕΣΚ).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» θα μιλήσει στη σύσκεψη που θα πάρουν μέρος και εν ενεργεία πρωθυπουργοί των κρατών - μελών της ΕΕ που ανήκουν στο ΕΣΚ και οι οποίοι λίγο αργότερα, σε απόλυτη σύμπλευση με τους «νεοφιλελεύθερους», θα επικυρώσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ήδη έχουν διαμορφώσει, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Οπως ενημέρωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Γ. Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια της σύσκεψης ο Γ. Παπανδρέου ανάμεσα στο άλλα θα θέσει:

-- «Τη συγκρότηση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με στόχο την Πράσινη Ανάπτυξη και την Απασχόληση».Δηλαδή την παροχή επιχορηγήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο που θα επενδύσει στην «πράσινη ανάπτυξη».

-- «Τη διασφάλιση κεφαλαιακής επάρκειας των χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων».Θα προτείνει ουσιαστικά νέα πακέτα οικονομικής στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου.

-- Το ζήτημα της «αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας». Πρόκειται για μια πρόταση που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, αφού ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι δεν μπορούν να «αλλάξουν» οι «δομές» και οι «κανόνες» πάνω στους οποίους στηρίζεται η ΕΕ, για να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου θα θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης, στο πλαίσιο των οκτώ σημείων που πρόσφατα κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και κινούνται στη λογική της λήψης ακόμα πιο αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών.

Εξάλλου στο πλαίσιο της υποκριτικής αντιπαράθεσης με τα «νεοφιλελεύθερα» κόμματα ο Γ. Παπανδρέου θα προτείνει, όπως είπε χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τα «σοσιαλιστικά» κόμματα να μη στηρίξουν την «επανεκλογή ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Μ. Μπαρόζο», αν και ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένα κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΣΚ θα στηρίξουν τελικά την υποψηφιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ