Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα της ΕΕ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ σήμερα και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου! Ο ένας για τη Σύνοδο Κορυφής και ο άλλος για το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα...

Οπως καταλαβαίνετε, αμφότεροι θα μας γυρίσουν ...φρέσκοι - φρέσκοι. Με τις κατευθύνσεις στο τσεπάκι και όλα τα σχέδια επικαιροποιημένα.

Πάντα τούς ανανεώνει, άλλωστε, ο ... «αέρας» των Βρυξελλών. Βρίσκουν τους ομοίους τους, συζητάνε τα προβλήματά τους, ανταλλάσσουν εμπειρίες.

Αλλωστε, «φιλελεύθερους», «σοσιαλιστές», «χριστιανοδημοκράτες», «κεντροαριστερούς» υπάρχει κάτι που τους ενώνει. Το πώς θα «περάσουν» οι αντιλαϊκές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ μην του φαίνεται, αλλά στην ουσία είναι σαφέστατος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου...

Οπως λέει, ίσως να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός, ίσως και να μην εκτελεστεί. Ισως και να μας φτάσουν τα έσοδα, ίσως και να μη μας φτάσουν.

Στη συνέχεια, όμως, συμπληρώνει με σαφήνεια: Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι θα αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Οτι χρειαζόμαστε «τόσα» για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου και για να καλύψουμε τις τρύπες.

Αν το σχέδιό μας αρκεί - σκέπτονται - έχει καλώς. Αν δεν αρκεί, το αλλάζουμε. Μια φορά ...ο λαός θα πληρώσει όπως και να 'χει το πράγμα. Και θα πληρώσει όσα τους λείπουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΙ ΕΝΝΙΑ ΜΗΝΕΣ θητείας είναι, λοιπόν, η είδηση των ημερών. Εκεί βρίσκεται - σύμφωνα με τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης - το σημαντικό του πράγματος.

Η αύξηση του επαγγελματικού στρατού; Προφανώς είναι λεπτομέρεια. Το ότι μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού στρατού θα «διατίθεται» διά πάσα διεθνή «υποχρέωση» του ΝΑΤΟ; Στις λεπτομέρειες κι αυτό...

Το ότι οι νέοι της Ελλάδας θα βρίσκονται - έστω επί 9 μήνες - σε ένα μηχανισμό που, όπως το πάνε, καμία σχέση δε θα έχει με την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας; Αυτό ούτε που τους απασχολεί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ