Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Με αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο υποδέχονται τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ

Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία - πρόκληση, για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού, των γερακιών του πολέμου, του ΟΑΣΕ, του ιμπεριαλιστικού οργανισμού που πρωτοστατεί από κοινού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο ξεκλήρισμα και στο μακέλεμα λαών πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας στις 27 Ιούνη και ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο, με αφορμή τη διεξαγωγή την ίδια μέρα στο νησί της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΟΑΣΕ.

«Πρόκειται, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, για τον Οργανισμό που πρόσφατα αναγνώρισε το ψευδοκράτος του Κοσσυφοπεδίου, συνεχίζοντας την πολιτική της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και διάλυσης των Βαλκανίων. Για τον Οργανισμό που στη Σύνοδό του στις 15 Γενάρη 2009 η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε τα καθήκοντα της προεδρίας του, δε βρήκε λέξη να πει για το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, που για βδομάδες επέβαλε ο ισραηλινός στρατός».

«Που πρωτοστατεί από κοινού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση από τα Βαλκάνια, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, από τον Καύκασο έως τη Σομαλία και την Αφρική. Για τον οργανισμό που αφού πρώτα σπέρνει τον όλεθρο του πολέμου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αφού ξεκληρίζει από τον τόπο τους εκατομμύρια φτωχών ανθρώπων δημιουργώντας στρατιές οικονομικών μεταναστών, στη συνέχεια υποκριτικά αναζητά τρόπους για τον έλεγχο των συνόρων».

Η Επιτροπή Ειρήνης της Κέρκυρας καλεί κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία να εκδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στο νησί, δηλώνοντας με τη μαζική τους παρουσία πως είναι ανεπιθύμητοι «αυτοί που σκορπούν τον θάνατο, υπογραμμίζεται, διαλύουν κράτη, φτιάχνουν προτεκτοράτα και δημιουργούν στρατιές οικονομικών μεταναστών. Αυτοί που έσπειραν τη θάλασσα στα βόρεια της Κέρκυρας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου υποθηκεύοντας το περιβάλλον και την υγεία των παιδιών μας και που ακόμα και σήμερα, ούτε να ακούσουν δε θέλουν για την ανέλκυσή και απομάκρυνσή τους από τη θάλασσα».

Καταλήγοντας σχετικά με τα δήθεν «οφέλη» για τον τόπο και τον τουρισμό που υποκριτικά προβάλλονται από τους υποστηρικτές της πολιτικής που στο βωμό του κέρδους και για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαια, φυσικό αέριο κ.λπ.) σπέρνει ακόμα και το θάνατο σημειώνει πως «σε τίποτα δε θα ωφελήσει τον τόπο και τον τουρισμό».

«Ο τουρισμός δεν αναπτύσσεται με τέτοιες συνόδους. Εξάλλου γνωρίζουμε πόσο "αναπτύχθηκε" η τουριστική κίνηση τα προηγούμενα χρόνια στο νησί μας, ύστερα από την πραγματοποίηση τόσο της Συνόδου Κορυφής όσο και της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, το 2003. Γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα το ότι από τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τον αποδεκατισμό των επιδοτήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ