Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ενεργός συμμετοχή στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Στην αντικομμουνιστική εκστρατεία συμμετέχει ενεργά και η διοίκηση του Δήμου Αθήνας, που συνδιοργανώνει μαζί με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου και τις πρεσβείες της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας (κρατών μελών του Visegrad Group), σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας, έκθεση με τίτλο «20 χρόνια Ελευθερίας και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης».

Οπως εξηγείται, σε σχετική πρόσκληση, η έκθεση αυτή είναι «αφιερωμένη στην 20ή επέτειο της πτώσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων» στις παραπάνω χώρες. Από μια τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα φιγουράρει ανάμεσα στους συνδιοργανωτές της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει 11 μέρες.

Το Visegrad Group ιδρύθηκε το 1991 με τη συμμετοχή έγκριτων αντικομμουνιστών, όπως του Λεχ Βαλέσα από την Πολωνία, του Γιόζεφ Αντάλ από την Ουγγαρία και του Βάκλαβ Χάλεβ από την τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία. Βασικός του στόχος - όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα - για την ίδρυσή του, ήταν «η θέληση να εξαλείψει τα υπολείμματα του κομμουνισμού στην Κεντρική Ευρώπη»!

Σε αυτή την «αντικομμουνιστική λίγκα», η διοίκηση του Δήμου Αθήνας αποφάσισε όχι μόνο να δώσει το χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, αλλά επιπλέον να πληρώσει το κονδύλι για τη συγκέντρωση του υλικού, την επιλογή του και την επιμέλεια της έκθεσης. Σε αυτή την έκθεση θα παρατίθενται υλικά που είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι θα χύνουν «δηλητήριο» κατά της πρώτης προσπάθειας οικοδόμησης του Σοσιαλισμού, κατά της πρώτης προσπάθειας να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι συνέπειες της «ελευθερίας»

Για να δούμε, για ποια 20ετή ελευθερία πανηγυρίζουν... Στην Τσεχία η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας έχει απαγορευτεί γιατί προβάλλει την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Στην Ουγγαρία διώκεται το κόκκινο αστέρι, ενώ, πρόσφατα, ασκήθηκε δίωξη στο Προεδρείο του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος. Στην Πολωνία μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε σε κομμουνιστές να κατέχουν θέσεις στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει τις συντάξεις των πρώην στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία πήραν το πράσινο φως για την ένταξη στην ΕΕ, αφού δέχθηκαν νέες στρατιωτικές βάσεις στις χώρες τους. Η ένταξη αυτή δεν έγινε έτσι απλά, συνοδεύεται από μια σειρά μέτρων ασφαλείας που θα είναι δυνατό να εφαρμοστούν και τρία χρόνια μετά την ένταξη. Σε όλες αυτές τις χώρες που η ελευθερία «έκλεισε» τα 20 της χρόνια οι κατακτήσεις στην εργασία, στην ασφάλιση, αλλά και στην πλειοψηφία των κοινωνικών τομέων, έκαναν «φτερά».

Μετά τις γιορτές και τους πανηγυρισμούς για την «ευημερία» και τη δημοκρατία, η «ελευθερία επικράτησε» με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τους φονικούς βομβαρδισμούς. Επικράτησε με τις επιθέσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ