Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Να μην πατήσει η νεολαία την «πεπονόφλουδα» της μείωσης της θητείας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με χτεσινή ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις αποφάσεις του προχτεσινού ΚΥΣΕΑ και καλεί τη νεολαία να μην πατήσει την «πεπονόφλουδα» της μείωσης της θητείας στους 9 μήνες. Επίσης, καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να εντείνουν τη δράση τους για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ που θέλουν τις Ενοπλες Δυνάμεις στελεχωμένες από μισθοφόρους που θα υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής: «Στη χτεσινή συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ πήρε αποφάσεις στην κατεύθυνση των ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών σχεδιασμών, με κυρίαρχο στοιχείο την ουσιαστική μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μισθοφορικό στρατό. Ενας στρατός που ο ρόλος του δε θα είναι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά κυρίως η εξυπηρέτηση των εγκληματικών σχεδίων του ιμπεριαλισμού. Ενας στρατός που θα μπορεί να ενσωματώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης και κατοχής σε χώρες και λαούς, ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ενας στρατός που θα εκπαιδεύεται να παρεμβαίνει είτε εντός είτε εκτός συνόρων «...για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποκατάσταση/επαναλειτουργία των υποδομών του κράτους...», όπως σημειώνεται για την άσκηση της ΕΕ «MILEX '09,» που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα και τη Νάπολη της Ιταλίας.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και καλεί τη νεολαία να μην πατήσει την «πεπονόφλουδα» της μείωσης της θητείας στους 9 μήνες για το Στρατό Ξηράς, αφού τα ουσιαστικά προβλήματα δεν πρόκειται ν' αντιμετωπιστούν, αλλά αντίθετα θα οξυνθούν.

Το κύριο ζήτημα είναι η αλλαγή του προσανατολισμού των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συνόρων και της κυριαρχίας της χώρας και του λαού, καθώς και η επιστροφή όλων των εκστρατευτικών αποστολών εκτός συνόρων, που γίνονται για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης των στρατευμένων παιδιών του λαού καθώς και η ασφάλεια όλων των στρατευμένων, ώστε σε καιρό ειρήνης να μην πέφτουν θύματα ακόμα και θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ακόμα η ΕΕΔΥΕ θεωρεί κοροϊδία τη δήθεν μείωση των εξοπλισμών από 18 σε 16 δισ. ευρώ, την ώρα που ο όγκος αυτών των εξοπλισμών εντάσσεται στους σχεδιασμούς και τον έλεγχο του NATO και της ΕΕ και όχι στην αναγκαία εξυπηρέτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες για τους πραγματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εντείνουν τη δράση τους για να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί απαιτώντας:

  • Την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από την Ελλάδα και την αποχώρησή της από τη λυκοσυμμαχία του NATO,
  • την επιστροφή όλων των αποστολών των ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων,
  • την κατάργηση του μισθοφορικού στρατού και τον αναπροσανατολισμό του δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συνόρων και της κυριαρχίας της χώρας σε θάλασσα, γη και αέρα,
  • τη μείωση των εξοπλισμών και μόνο για τις πραγματικές ανάγκες της κυριαρχίας της χώρας».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ