Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά ένταση των μέτρων καταστολής!

Την ένταση των μέτρων καταστολής και αστυνομοκρατίας έσπευσε να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη χτεσινή δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και ενισχύοντας το κλίμα της «τρομο-λαγνείας», τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να ζητήσουν την ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, που, όπως ισχυρίστηκαν, παρουσιάζουν συμπτώματα «χαλάρωσης»... Βέβαια, στο πλαίσιο της δικομματικής αντιπαράθεσης, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε με έμμεσο τρόπο την παραίτηση των αρμόδιων υπουργών, καλώντας τους να «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Με τον Γ. Παπανδρέου να κάνει λόγο για «ακυβέρνητη πολιτεία» και τον πολιτικό εκπρόσωπο, αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη, για «έλλειψη πολιτικής ασφάλειας στη χώρα», και «μια νέα γενιά τρομοκρατών» που «εμφανίστηκε, με διαλυμένη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επί της ουσίας τη λήψη ακόμα πιο αυστηρών νόμων και την ενεργοποίηση των αντιτρομοκρατικών νόμων, όπως, εξάλλου, έχει αποφασίσει η ΕΕ.

Ενδεικτικό των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει ψηλά στην «ατζέντα» του το θέμα της «τρομοκρατίας», ώστε να συντηρηθεί το κλίμα για την επιβολή νέων αντιδραστικών μέτρων, είναι ότι χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου για θέματα ασφάλειας, τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

Εξάλλου, ο Χ. Καστανίδης, στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι «τον περασμένο Δεκέμβριο, δολοφονήθηκε ένα παιδί και, στη συνέχεια, καταλύθηκε η δημόσια τάξη στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας». Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να συντηρήσει το κλίμα της «τρομοϋστερίας», κάλεσε «τους Ελληνες και τις Διωκτικές Αρχές, να κρατήσουν το φρόνημά τους υψηλό, ώστε να μην καμφθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»...

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «αναβίωση του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας». Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, με δηλώσεις του στο «Real Fm», ανέφερε ότι «υποχώρησε πάρα πολύ ο επαγγελματισμός της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή η ικανότητά της να ανταποκρίνεται στο βαρύ και στο χαμηλότερο έγκλημα», υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι «με το ζήτημα της τρομοκρατίας δεν ξεμπερδεύεις ποτέ». Από την πλευρά του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «η χώρα έχει μπει σε νέο κύκλο τρομοκρατίας, αίματος και εγκλήματος»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ