Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Προετοιμάζεται ένταση του άγριου κυνηγητού
  • Σήμερα οι προτάσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  • Μόλις 14 οι θετικές αποφάσεις για χορήγηση ασύλου σε σύνολο 29.573 αιτήσεων σε πρώτο βαθμό το 2008 στη χώρα μας

Θα επιτρέπονται τόσοι μετανάστες όσους θα έχουν ανάγκη οι καπιταλιστές ως φτηνή εργατική δύναμη, σύμφωνα με την ΕΕ
Θα επιτρέπονται τόσοι μετανάστες όσους θα έχουν ανάγκη οι καπιταλιστές ως φτηνή εργατική δύναμη, σύμφωνα με την ΕΕ
Στη λογική της έντασης του ανελέητου κυνηγητού κατά των μεταναστών και των προσφύγων, αναμένονται οι σημερινές προτάσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την περασμένη βδομάδα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και προβλέπουν αύξηση της φυλάκισης των μεταναστών μέχρι και 12 μήνες, καθώς και την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με μετεξέλιξη του FRONTEX σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Την ίδια στιγμή, ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας αναφορικά με την προστασία των προσφύγων, είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτά, τα ποσοστά χορήγησης ασύλου είναι μηδαμινά σε πρώτο βαθμό. Συγκεκριμένα, μόλις 14 θετικές αποφάσεις σε σύνολο 29.573 υποθέσεων που εξετάστηκαν, δηλαδή, ποσοστό 0,05%. Αλλά και σε δεύτερο βαθμό, τα ποσοστά παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά με 344 θετικές αποφάσεις σε 3.342 υποθέσεις, δηλαδή, ποσοστό 10,29%. Επιπλέον, πάνω από 30.000 αιτήματα εκκρεμούν εδώ και χρόνια για εξέταση στο δεύτερο βαθμό, ανάμεσά τους και Ιρακινών, Αφγανών, Κούρδων, Ιρανών, Σομαλών και Παλαιστινίων. Δηλαδή, προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στη χώρα από περιοχές που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν απ' τις χώρες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ το 2008 υπήρξαν 42 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των πολέμων.

Η κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου, δείχνει και την πολιτική που πρόκειται ν' ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να «αντιμετωπίσει» τους μετανάστες. Πολιτική, που έχει ήδη συναποφασιστεί στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με την οποία ζητείται «στενότερη παρακολούθηση των μεταναστευτικών θεμάτων και της κατάστασης στην αγορά εργασίας». Δηλαδή, άμεση σύνδεση των λεγόμενων «μεταναστευτικών ροών» με τις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας. Αυτό κατά την ΕΕ σημαίνει ότι «θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική κράτησης και απέλασης των λαθρομεταναστών, καθώς και ενθάρρυνσης του εκούσιου επαναπατρισμού». Οπερ σημαίνει, ακόμη μεγαλύτερη ένταση της καταστολής, ακόμη πιο άγριο κυνηγητό κατά των μεταναστών. Την πολιτική αυτή τη συνυπογράφουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Σε αυτήν τη λογική, λοιπόν, από τις αρχές Ιούνη έχουν συλληφθεί με βάση τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 637 μετανάστες χωρίς έγγραφα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι η ΕΛ.ΑΣ. προγραμματίζει 20 πτήσεις τσάρτερ για να απελαθούν 1.500 μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν και χώρες της Αφρικής, οι οποίοι ήδη κρατούνται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων(2020-03-14 00:00:00.0)
Κάλπικη ευαισθησία από τους ιμπεριαλιστές για τους πρόσφυγες(2015-08-26 00:00:00.0)
Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική(2015-04-15 00:00:00.0)
Κατασταλτικός κλοιός σε βάρος μεταναστών και προσφύγων(2011-01-09 00:00:00.0)
Σκληρή καταδίκη των ξεριζωμένων(2009-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ