Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οργανώσου...

Είναι προφανές: δεν ...έχουνε κράτος! Δεν μπορεί την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών συναντάει τον πρέσβη των ΗΠΑ, παραδίπλα να πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι. Δε γίνεται την ώρα που ο Χρυσοχοΐδης καλωδιώνεται για να παρουσιάσει θέσεις για την ...Οικονομία, να δυσφημείται η χώρα ως άντρο της τρομοκρατίας, γεγονός που αποτρέπει τις επενδύσεις. Ε, δεν έχουνε κράτος. Μπορεί να το βεβαιώσει και ο Βελόπουλος.

Και κοίτα σύμπτωση. Μόλις χτες ρωτούσε μέσα από την «Καθημερινή» ο Γουσέτης, αν αντέχουμε ως κοινωνία τη σύλληψη 1.000 ατόμων; Εχει κάποιους συγκεκριμένους στο κιτάπι του, ή έτσι πέταξε ένα νούμερο; Οι 800 αστυνομικοί που έλεγε το βράδυ ο Φλωρίδης ότι είχαν εκπαιδευτεί ειδικά, αντιστοιχούσαν σ' αυτούς τους «1.000», ή, είναι απλή σύμπτωση τα νούμερα;

Δυστυχώς, οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν παρά μόνο κατόπιν εορτής. Δηλαδή από το τι θα συμβαίνει στα μπλόκα που θα στηθούν στο επόμενο διάστημα, από το τι θα συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση «κατάλυσης του κράτους», όπως χαρακτηρίζεται πλέον κάθε διαδήλωση.

Ο διαγωνισμός του Παπουτσή του ΠΑΣΟΚ με τον Καμμένο της ΝΔ, προχτές το βράδυ στη ΝΕΤ, για το ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει την ατζέντα του Καρατζαφέρη, προϊδεάζει για το πώς ακριβώς η αστική τάξη έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την έτσι ή αλλιώς υπαρκτή αμφισβήτηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Προς το παρόν, οι σφαίρες (μαφιόζικες ή άλλου τύπου) είχαν ένα πρώτο αποτέλεσμα: Το πογκρόμ κατά των μεταναστών - πρόβα για τις «σκούπες» που θα ακολουθήσουν - εξαφανίστηκε από τα δελτία. Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου αποφασίζεται η κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, επίσης εξαφανίστηκε από τα δελτία. Καλά, δε μιλάμε για το ΠΑΜΕ. Χτες, οργάνωνε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των εργατών, ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα αντεργατικών μέτρων. Αυτή ήταν έτσι κι αλλιώς εξαφανισμένη από τα δελτία.

Αντίθετα, η κοινωνία κλήθηκε να απαντήσει με αγωνία τι θα γίνει τώρα που κάθε χαφιές θα φοβάται να μιλήσει στην αστυνομία, καθώς υποτίθεται ότι αυτοί που χτύπησαν τον αστυφύλακα το έκαναν για να τρομοκρατήσουν έναν μάρτυρα. Βολικό σενάριο, αλλά ...ξαναπαιγμένο.

Κράτα τη δήλωση ενός εκ των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτοί που μας οδήγησαν σε μια αμυνόμενη αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε. Δε μοιάζει ολίγον με απειλή η δήλωσή του;

Ασχετο: Πού χάθηκαν όλοι αυτοί οι γελοιογράφοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», που με κάθε ευκαιρία παριστάνουν το ΚΚΕ πότε σαν δεινόσαυρο και πότε σαν σύναξη κακόμορφων; Γιατί έχουν καταπιεί τη πένα τους με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΝ; Κι εκείνη η προχτεσινή ανακοίνωση της ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εξαφανίστηκε από την αντιεξουσιαστική εφημερίδα που πασχίζει τόσα χρόνια να προβάλει κάτι σε «ΚΚ» στη θέση του ΚΚΕ; Να περιμένουν άραγε τη σωστή ανάλυση από την ομάδα «πέτρα και κουκούλα» για να πάρουν θέση;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ