Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Τούρκο υπήκοο

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, επέβαλε χτες η Εισαγγελία Ορεστιάδας στον Τούρκο υπήκοο, για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ο Τούρκος πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά την προχτεσινή σύλληψή του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καστανιών, με μηχάνημα έργου του δήμου Αδριανούπολης.

Στην απολογία του, ο 38χρονος είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν Ελληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες. Μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα, ο συνήγορός του άσκησε έφεση, για την εκδίκαση της οποίας ο καταδικασθείς θα επανέλθει όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διοικητικές διαδικασίες της απέλασης, ενώ έχει κατασχεθεί το μηχάνημα έργου με το οποίο πέρασε παράνομα τη συνοριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και αναμένεται να παραμείνει μέχρι την απέλασή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ