Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση διεκδίκησης άμεσων μέτρων για το Πεδίον του Αρεως

Την Κυριακή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό

Κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάλειψη του Πεδίου του Αρεως και με διεκδίκηση να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αξιοποίησή του από το λαό της περιοχής διοργανώνουν ΚΟ της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Το Πεδίον του Αρεως ανοιχτό στο λαό - Οχι στην εγκατάλειψη και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., στη Λ. Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων (άγαλμα Κωνσταντίνου).

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του Κόμματος σημειώνουν, μεταξύ άλλων, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης για την κατάντια του πάρκου: «Το Πεδίον του Αρεως, όπως και όλοι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου, είναι λαϊκή περιουσία. Είναι δικαίωμά τους να το απολαμβάνουν ελεύθερα και δωρεάν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες».

Τα αιτήματα για τα οποία καλούν το λαό να διαδηλώσει είναι τα εξής:

  • Επαρκής, πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να σταματήσουν όλες οι ενέργειες για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, επισκευών κ.λπ.
  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου. Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.
  • Αμεσα μέτρα μέσα από αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προγράμματα πρόληψης, απεξάρτησης με «στεγνά» προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, επαρκές επιστημονικό προσωπικό, εξειδικευμένους δικαστές για τα ναρκωτικά και τη θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων, που να οδηγούν στη θεραπεία και σε «στεγνά» προγράμματα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ