Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατακραυγή για την «αναπτυξιακή» φιέστα και την κυβερνητική κοροϊδία

ΚΚΕ: Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής και αστυνομοκρατίας, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός των νησιών

  • Απεργία κήρυξε για χτες στο νησί το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, που το απόγευμα καλούσε σε συγκέντρωση. Πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης και παρεμπόδισης των διαδηλωτών στη Μυτιλήνη.
  • Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά ως αποτέλεσμα των πολέμων, στους οποίους μετέχει και η κυβέρνηση, αλλά και της απάνθρωπης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που τη στήριξε και τη θεωρεί δεδομένη.
  • Προσπάθησε, ακόμα, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις κι αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
  • Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.
  • Κινητοποιήσεις από Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς έγιναν και σε άλλα νησιά του Β. Αιγαίου, όπως η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία και η Λήμνος.



ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ