Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ο λαός να δώσει απάντηση στο θράσος της κυβέρνησης

Σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά και έντονης αστυνομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος.

Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους.

Να δώσει απάντηση στο θράσος τού να επικαλείται το ΕΑΜ, ο πρωθυπουργός που κουβάλησε το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να δυναμώσει τον αγώνα του για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ