Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Την Κυριακή 13 Μάη διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης,

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Αττική η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, πορείες, παρεμβάσεις από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και υποδομές. Η 38η Μαραθώνια Πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στη σχετική Διακήρυξη καταγγέλλεται η κυβέρνηση, που «με προμετωπίδα τη λεγόμενη "γεωστρατηγική αναβάθμιση", έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να "ξεπλύνει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό (...) Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες...».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν».

Οι διεκδικήσεις των κινητοποιήσεων:

  • Οχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Σε άλλες πόλεις

-- Στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης, παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας οργανώνουν στις 13 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης.

-- Στη Θεσσαλία, πανθεσσαλική πορεία ειρήνης οργανώνουν την Κυριακή 13 Μάη, στη Λάρισα, οι Γραμματείες Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά.

-- Στην Πάτρα, την Κυριακή 13 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς διοργανώνουν παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Υψηλών Αλωνιών. Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου καλούν και την Κυριακή 6 Μάη στην Κερασίτσα στο 2ο Αγώνα Δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 5 μ.μ. από το πάρκο Αλύγιστων στην Τρίπολη και η υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πέτρινου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ