Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ανέκδοτο» το τέλος των μνημονίων

Παρέμβαση σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων στα κράτη - μέλη της ΕΕ αλλά και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο Σ. Ζαριανόπουλος σημείωσε: «Η προχτεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν για την επάρκεια των συντάξεων και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, στη δήθεν "μεταμνημονιακή" εποχή, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή ανέκδοτο από το ότι "τα μνημόνια τελειώνουν".

Οι νέες αιματηρές μειώσεις συντάξεων μετά την τυπική λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο και η μείωση του αφορολόγητου για τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη νομοθετηθεί από τον πρωταθλητή των αντιλαϊκών κατεδαφίσεων, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώντας ως σημαντικότερη από καταβολής Ασφάλισης τη "μεταρρύθμιση" του νόμου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έστειλε στα τάρταρα τις συντάξεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων κάτω και από τα όρια της φτώχειας, συνιστά κλιμάκωση των "μεταρρυθμίσεων".

Ο δε ΟΟΣΑ μιλά πιο συγκεκριμένα:

Κι άλλη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 4 χρόνια.

Περισσότερη "ευελιξία" της εργασίας.

Κι άλλη φοροληστεία και πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών.

Ο,τι ακριβώς ζήτησε χτες ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων.

Χρήμα για το κεφάλαιο, φτώχεια διαρκείας για το λαό.

Που δεν έχει άλλο δρόμο για το λαό παρά μόνο οργάνωση, ρήξη, ανατροπή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ