Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Κάτοικοι και φορείς εμπόδισαν την εκφόρτωση νέων ανεμογεννητριών

Αντιδρούν στην άναρχη επέκταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή

Από την κινητοποίηση τα ξημερώματα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καρύστου
Από την κινητοποίηση τα ξημερώματα της Πέμπτης στο λιμάνι της Καρύστου
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες, Πέμπτη, από τα ξημερώματα, κάτοικοι και φορείς της Καρύστου και του Μαρμαρίου στο λιμάνι της Καρύστου, για να αποτρέψουν την εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών.

Από νωρίς το πρωί, στο λιμάνι είχαν καταφτάσει ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού, ανάμεσά τους και ειδικές δυνάμεις καταστολής, για να αποτρέψουν την κινητοποίηση, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν κάτω από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών.

Για την προκλητική παρουσία του Λιμενικού έκανε έγγραφη παρέμβαση στο Λιμεναρχείο Καρύστου η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κούλα Βρανά. Ζήτησε, επίσης, να υλοποιηθεί το αίτημα των διαδηλωτών, για οριστική απομάκρυνση από τον κόλπο της Καρύστου του πλοίου που μετέφερε τα τμήματα των ανεμογεννητριών, ενώ επεσήμανε και τη στάση του δημάρχου Καρύστου, που ενώ γνώριζε για τη διαδικασία της εκφόρτωσης εδώ και καιρό, ενώ γνώριζε για την κινητοποίηση των φορέων, έμεινε άφαντος, δεν έκανε καμιά σχετική ενημέρωση προς τους φορείς της περιοχής και τους κατοίκους του δήμου.

Το πλοίο μετά τη δυναμική παρουσία των διαδηλωτών δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Καρύστου, παρέμεινε για λίγο στα ανοιχτά και έπειτα αποχώρησε.

«Τώρα απαιτείται να ενταθεί η πάλη για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, υπογραμμίζοντας ότι η άναρχη τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Επισημαίνει ακόμη ότι «η εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο λιμάνι της Καρύστου, είναι άλλο ένα επεισόδιο της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας, της επέκτασης των μονοπωλιακών ομίλων.

Η επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων στην Ενέργεια σημαίνει: Ακριβό ρεύμα για τις λαϊκές οικογένειες. Καταστροφή του περιβάλλοντος. Συνθήκες εργασίας και μισθούς που δεν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή του δήμου Καρύστου έχουν τοποθετηθεί δεκάδες αιολικά πάρκα, ενώ έχουν εγκριθεί άδειες για πάνω από 200 επιπλέον ανεμογεννήτριες! Ολα αυτά χωρίς να υπάρχει συνολική μελέτη για την περιοχή και τη δυνατότητα να «αντέξει» αυτό το φορτίο.

Οι φορείς της περιοχής καλούν τους κατοίκους σε επιφυλακή τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένεται να επιχειρηθεί εκ νέου η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ