Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο κενό η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σταματήσει ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες

Εξόρμηση - περιοδεία σήμερα στους χώρους δουλειάς με επικεφαλής την Δ. Μανωλάκου

Από πρόσφατη εξόρμηση του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική
Από πρόσφατη εξόρμηση του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική
«Τα τσιράκια των αφεντικών, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που προσπάθησαν να σταματήσουν με προβοκάτσιες, απειλές και προκλήσεις ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Κόμματος, σημειώνοντας ότι «η επιδίωξή τους έπεσε στο κενό». Προσθέτει ότι «οι φασίστες για άλλη μια φορά έδειξαν ποιος είναι ο αληθινός τους αντίπαλος. Είναι το ΚΚΕ, που καλεί την εργατική τάξη να αμφισβητήσει την εξουσία του κεφαλαίου».

Η ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, μεγάλη εξόρμηση - περιοδεία στους χώρους δουλειάς στο Πέραμα, διακινώντας την ανακοίνωσή της. Επικεφαλής της περιοδείας θα είναι η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα τσιράκια των αφεντικών, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να σταματήσουν, με προβοκάτσιες, απειλές και προκλήσεις, ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι φασίστες παράλληλα μοίραζαν μια θλιβερή ανακοίνωση, όπου συκοφαντούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, διαχωρίζουν τους εργάτες σε Ελληνες και ξένους και αγωνιούν για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Φυσικά, η επιδίωξή τους έπεσε στο κενό. Οι εργάτες τούς γύρισαν την πλάτη άλλη μια φορά, η ομιλία πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Οι φασίστες για άλλη μια φορά έδειξαν ποιος είναι ο αληθινός τους αντίπαλος.

Είναι το ΚΚΕ, που καλεί την εργατική τάξη να αμφισβητήσει την εξουσία του κεφαλαίου, να οργανωθεί κόντρα στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, να διεκδικήσει όλο τον πλούτο που παράγει και τον καρπώνονται οι πλουτοκράτες. Ενοχλεί τα μαντρόσκυλα του συστήματος πως το ΚΚΕ προβάλλει τη μοναδική λύση για τους εργάτες, που είναι ο σοσιαλισμός, το ανώτερο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα που θα δουλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για το κέρδος των καπιταλιστών. Οι φασίστες βγάζουν χολή όταν ακούν για "ανατροπή του καπιταλισμού", γιατί τρέφονται και τρέφουν το σάπιο σύστημα του κεφαλαίου, αυτός είναι ο μόνος πόνος τους και ο καημός τους...

Τους ενοχλεί το πρωτοπόρο ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου, που πρωτοστατεί σταθερά στην πάλη για τα δικαιώματα των εργατών, συσπειρώνει τους εργάτες της Ζώνης ειδικά αυτό το διάστημα στον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συγκρούεται με την εργοδοτική αυθαιρεσία και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης. Τους ενοχλεί πως χάρη στο Συνδικάτο και στην πολύμορφη δράση του, οι εργάτες είναι οργανωμένοι, κάνουν δική τους υπόθεση την τήρηση του ωραρίου και άλλων ζητημάτων των συνθηκών δουλειάς.

Οι φασίστες πολύ θα ήθελαν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς. Να μην κινείται φύλλο. Οι εργάτες να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να λένε και ευχαριστώ. Αυτό είναι το υψηλό "ιδανικό" τους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες της Ζώνης να απομονώσουν την ελεεινή φασιστική συμμορία των εγκληματιών και των υπόδικων. Να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι τους λέει την αλήθεια, γιατί το αντικειμενικό ταξικό τους συμφέρον είναι να παλεύουν κόντρα στην εξουσία των καπιταλιστών και αυτό το εξασφαλίζει μόνο η πολιτική πρόταση των κομμουνιστών.

Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Συσπειρωνόμαστε με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ