Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη ρωσική πρεσβεία

Παρέμβαση στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έκανε χτες το ΚΚΕ, για τα απαράδεκτα εμπόδια που συνάντησε η δράση της ΚΝΕ στο ΠΦΝΦ.

Ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, στον οποίο υπογράμμισε πως είναι ανεπίτρεπτο να τίθενται εμπόδια στη δράση της αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΚΚΕ στο Σότσι. Επίσης, σε επιστολή που απέστειλε ο Ελ. Βαγενάς στον Β. Μαϊστρένκο, εκφράζει την έντονη δυσφορία του ΚΚΕ για το ότι ρωσικές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την αποστολή της ΚΝΕ κατά την είσοδό της στο χώρο του Φεστιβάλ, επειδή έφερε ανακοινώσεις του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, εκδόσεις του Κόμματος και κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, και μάλιστα με την αιτιολογία ότι «είναι παράνομο το σφυροδρέπανο».

Οπως σημειώνεται στην επιστολή του ΚΚΕ, παρά το ότι τελικά επετράπη η είσοδος της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στο χώρο του Φεστιβάλ, «αυτό το γεγονός αναμφισβήτητα αμαυρώνει ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό διεθνές γεγονός, που φιλοξενεί φέτος η χώρα σας», και προστίθεται: «Γνωρίζουμε πως ανάλογες απαγορεύσεις σε βάρος του σφυροδρέπανου, άλλων κομμουνιστικών συμβόλων, ακόμη και σε βάρος ΚΚ, υπάρχουν σήμερα στην Ουκρανία, στις χώρες της Βαλτικής, όπου κυριαρχεί μια απαράδεκτη αναθεώρηση της Ιστορίας, γεγονός που έχει καταγγελθεί από επίσημα ρωσικά χείλη. Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τους συντρόφους μας, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Σότσι, πως επιδιώχθηκε να τους επιβληθούν ανάλογες απαγορεύσεις και στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το ΚΚΕ με την επιστολή του ζητά από τις ρωσικές αρχές να μην επαναληφθούν ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ