Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΟΥ
Δεν πληρώνει και τρομοκρατεί

Απλήρωτοι επί δύο μήνες μένουν οι υπάλληλοι της εταιρίας. Με απειλές και προπηλακισμούς η εργοδοσία προσπάθησε να εμποδίσει χτεσινή παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων

Δυναμική παρέμβαση στον Ομίλο του εφοπλιστή Κόρου στη Σαλαμίνα, ο οποίος επί δύο μήνες έχει απλήρωτους τους 50 περίπου υπαλλήλους στην επιχείρησή του, έγινε χτες από από αντιπροσωπείες της Ενωσης Λογιστών Πειραιά, των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της αγωνιστικής παράταξης ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον εφοπλιστή ανήκει η ναυτιλιακή εταιρία «NORTECH SHIPPING» και το ναυπηγείο «Ναυπηγοεπισκευαστική Αμπελακίων» τα οποία συστεγάζονται. Ο εφοπλιστής αξιοποιώντας την κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική, από τον περασμένο Απρίλη καταβάλει έναντι στους υπαλλήλους της ναυτιλιακής εταιρείας του και στους διοικητικούς υπαλλήλους της ναυπηγοεπισκευαστικής του επιχείρησης, ενώ από τον Ιούλη μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβάλει φράγκο. Τώρα άρχισε να καθυστερεί τις πληρωμές και στους εργατοτεχνίτες του ναυπηγείου.

Η παρουσία της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας στον εργασιακό χώρο «ενόχλησε» τον εφοπλιστή. Αρχικά επέτρεψε στην αντιπροσωπεία να μεταβεί στο χώρο των συνεδριάσεων της διοίκησης της εταιρείας του, και να συναντηθεί εκεί με τους εργαζόμενους. Ομως «τόλμησαν» να παραβρεθούν στη συνάντηση 6 εργαζόμενοι. Οταν η αντιπροσωπεία απαίτησε, ως όφειλε, να μιλήσει με το σύνολο των εργαζομένων, ο εφοπλιστής για να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας και να ... δώσει το «μήνυμα» στους υπαλλήλους του, έβαλε «τσιράκια» του να προπηλακίσουν τους συνδικαλιστές ενώ ο ίδιος τους επιτέθηκε με προκλητικές εκφράσεις και απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα! Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία με την αποφασιστικότητά της απέκρουσε την επίθεση και έδωσε διορία στον εφοπλιστή μέχρι την Παρασκευή για να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, διαφορετικά όπως διαμήνυσαν θα πάρει δυναμική απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ