Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καθημερινές και πολύμορφες οι εκδηλώσεις

Συνεχίζονται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Κάθε μέρα διοργανώνονται συσκέψεις, ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Ιτέας προβάλλει στο Κυριακοπούλειο την ταινία «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Μ. Ντονσκόι, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ν. Οστρόφσκι.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., στη Θήβα, στην αίθουσα «Αρμονία» του Συνεδριακού Κέντρου, η ΚΟ Θήβας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο». Θα προβληθεί σύντομο ντοκιμαντέρ και θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι Κλαδικές ΚΟ της ΤΟ Δράμας διοργανώνουν, στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Κοτζαμπάσης, μέλος της ΤΕ Δράμας.

-- Στις 7 μ.μ., στο ΘΕΠΑΝ Κορδελιού, θα γίνει παρουσίαση της τέταρτης μπροσούρας της σειράς «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη «Σοσιαλιστική Επανάσταση», με ομιλήτρια την Δήμητρα Χατζή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Συκεών Κ. Μακεδονίας παρουσιάζει στο ζαχαροπλαστείο «Μασκωτίτσα» (Αν. Παπανδρέου 100 Νεάπολη - στάση Βαλσαμή), την έκδοση «Οκτώβρης 1917 - Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη».

-- Στις 6 μ.μ., στην Κω, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι κατακτήσεις της γυναίκας στο σοσιαλισμό».

-- Στις 8 μ.μ., εκδήλωση θα γίνει στον Εύδηλο Ικαρίας, στην αίθουσα του Κατσούλειου.

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη:

-- Στις 11 π.μ. η ΤΟ ΕΒΕ Αττικής καλεί σε εκδήλωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, Βικτώρια). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110). Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει εκδήλωση με θέμα: «Συμβολή του σοσιαλισμού στην παιδαγωγική σκέψη», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας.

-- Στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η προσφορά της σοσιαλιστικής κοινωνίας στη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας», με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 12 μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκύζη (Νορντάου 7) η ΚΟΒ Γκύζη καλεί σε σύσκεψη με θέμα τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στην πρώην κοινοτική αίθουσα του Καλοχωρίου. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πιερίας καλεί σε εκδήλωση στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Στο χώρο θα λειτουργήσει από τις 5.30 μ.μ. έκθεση φωτογραφίας από την Εκπαίδευση Ποντίων προσφύγων στην ΕΣΣΔ (Σοχούμ, Γαγρά, Κρασνοντάρ κ.λπ.), ενώ θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους Ελληνες που σπούδασαν στις σοσιαλιστικές χώρες.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Μέγαρα Αττικής, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (οδός Σχοινά) η ΚΟ Μεγάρων καλεί σε βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό».

Τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη στις 5.30 μ.μ., η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50 - στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org