Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι οι συνταξιούχοι στην ουρά για 60 ευρώ

Ισχύουν και γι' αυτούς οι γενικοί περιορισμοί. Επιστολή των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών στον Γ. Βαρουφάκη

Καμιά ειδική πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους συνταξιούχους μετά την επιβολή του ελέγχου στις συναλλαγές των τραπεζών, με αποτέλεσμα να υφίστανται κι αυτοί τους γενικούς περιορισμούς. Ετσι, συνταξιούχοι που διαθέτουν κάρτα ανάληψης, θα μπορούν να βγάζουν μόνο 60 ευρώ τη μέρα από τις πενιχρές τους συντάξεις, αφού πρώτα υποστούν την ταλαιπωρία της αναμονής στις ουρές των ΑΤΜ.

Οσοι πάλι δεν διαθέτουν κάρτα, θα πρέπει να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, οπότε, σύμφωνα με την Κερασίνα Ραυτοπούλου, υπεύθυνη χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανοίξουν πανελλαδικά 850 καταστήματα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από τα γκισέ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα της Εθνικής, 250 της Πειραιώς, 200 της Alpha Bank και 150 της Eurobank. Και σ' αυτήν την περίπτωση, το όριο ανάληψης παραμένει ίδιο (60 ευρώ τη μέρα). Ωστόσο, την Πέμπτη, οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μέχρι το όριο των 240 ευρώ, όσο είναι το άθροισμα των τεσσάρων ημερών που οι τράπεζες είναι κλειστές.

Παρεμβαίνοντας άμεσα σ' αυτήν την κατάσταση, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ-ΟΑΕΕ ζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, άμεσα μέτρα προκειμένου να εισπράξουν τις συντάξεις τους όλοι οι συνταξιούχοι. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Οπως γνωρίζετε οι συνταξιούχοι όλης της χώρας περιμένουν σήμερα (σ.σ. χτες) να εισπράξουν την σύνταξη τους, το μόνο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους. Ομως με τα μέτρα που πήρατε ως κυβέρνηση για την λειτουργία των τραπεζών στερείτε αυτή τη δυνατότητα στα 2,5 εκατομμύρια των συνταξιούχων. Εκφράζοντας την αγωνία όλων των συνταξιούχων απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν την σύνταξή τους.

(...) Κάθε καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή πολλών συνταξιούχων (...) σας υποβάλουμε την πρόταση οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραλάβει τα χρήματα από τα ταμεία μας, να καταβάλλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις σε όλους. Επίσης, να ανοίξουν τα καταστήματα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αναμονές οι συνταξιούχοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες για τις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις του Ιούνη(2017-06-02 00:00:00.0)
Και τα ΑμεΑ στις ουρές των τραπεζών(2015-07-13 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους(2001-02-28 00:00:00.0)
Και η Τράπεζα Αττικής θα πληρώνει μισθούς - συντάξεις(1998-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ