Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβλήματα στην τροφοδοσία νοσοκομείων

Οι πρώτες ελλείψεις στον εφοδιασμό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εμφανίστηκαν χτες σε τρία δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προμηθευτές σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να τα εφοδιάσουν με κρέας, ψωμί και ενδοφακούς. Η λύση βρέθηκε εκ των ενόντων με την αλλαγή προμηθευτών.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί συνέπεια της εξάρτησης των νοσοκομείων από τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα επέκταση του οικονομικού στραγγαλισμού τους, με την κατακόρυφη μείωση των λειτουργικών δαπανών απ' την προηγούμενη συγκυβέρνηση, που συντηρεί και η σημερινή.

Σύμφωνα, εξάλλου, με χτεσινές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν διασφαλίσει επάρκεια φαρμάκων για 90 μέρες. Αυξημένη ζήτηση στα φάρμακα και στα παιδικά γάλατα παρατηρήθηκε χτες στα φαρμακεία. Κατά κύριο λόγο, ήταν φάρμακα για χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες φαρμακοποιών, ορισμένες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες τούς ζητούν να πληρώνουν μετρητοίς την προμήθεια των φαρμάκων, απαίτηση που είναι ιδιαίτερη επώδυνη για τους φαρμακοποιούς της γειτονιάς. Μάλιστα, μια πολυεθνική σταμάτησε να τιμολογεί φάρμακα και προς τις φαρμακαποθήκες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org