Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ανάγκη για άλλη κυβέρνηση ικανή στα παζάρια»

Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, με άρθρο του χτες στα «Νέα», κατηγορώντας τον ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων τμημάτων των ντόπιων μονοπωλίων για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ. Ταυτόχρονα, έθεσε ζήτημα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης, ικανής να παζαρέψει αποδοτικότερα με τους εταίρους τους για τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.

Εγραψε, μεταξύ άλλων: «Από την ημέρα των εκλογών, η ελληνική κοινωνία κλήθηκε να παρακολουθήσει το πιο απλοϊκό και κυνικό ταυτόχρονα επικοινωνιακό παιχνίδι εξουσίας, των τελευταίων εβδομήντα ετών. Η κυβέρνηση έφτασε, μέσα στην ίδια ημέρα, να προτείνει δικά της δημοσιονομικά μέτρα 8 δισ. για το 2015-16 και ταυτόχρονα να διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο!».

Πρόσθεσε σχετικά με το δημοψήφισμα: «Το ΟΧΙ που ζητά ο κ. Τσίπρας είναι συνεπώς ΟΧΙ στην υπευθυνότητα, ΟΧΙ στην κοινή λογική, ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, ΟΧΙ στο ιστορικό κεκτημένο της χώρας».

Κατέληξε ότι «το δικό μας ΝΑΙ είναι (...) ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ευρώ, ΝΑΙ στην προστασία των εθνικών συμφερόντων, ΝΑΙ στην επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση ικανή να διαπραγματευτεί ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να (...) οργανώσει την επάνοδο της πατρίδας μας στην ομαλότητα μιας ισότιμης χώρας-μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ