Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
«Εκκλήσεις» υπεράσπισης των στρατηγικών επιλογών του

«Από τη στιγμή που η Ευρώπη ταυτίζει το "όχι" με την έξοδο από την Ευρωζώνη, θεωρώ ότι η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε, είναι το "ναι"», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, κατά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Αντ. Σαμαρά. Επιβεβαιώνοντας ότι στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων τμημάτων της εγχώριας αστικής τάξης παραμένει η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος των βιομηχάνων διαβεβαίωσε ότι «όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς είναι υπέρ μιας Ελλάδας ισχυρής μέσα στην Ευρωζώνη» και ότι είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο γι' αυτούς, όσο και για τους εργαζόμενους, «ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί, να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και να συνάψει μια συμφωνία πριν να είναι αργά».

Σήμερα, οι εργοδοτικές οργανώσεις και φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων), μετά από αίτημά τους, θα συναντηθούν με τον Αλ. Τσίπρα. Είχε προηγηθεί επιστολή τους χτες στον πρωθυπουργό, με την οποία απηύθυναν «έκκληση να παραμεριστούν πολιτικές, προσωπικές και κομματικές διαφορές και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου να συνδράμουν την κυβέρνηση προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση, πριν την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης».

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και κάνει έκκληση για πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού για νέα, δικαιότερη συμφωνία, με ομοψυχία και παραμονή στην Ευρωζώνη. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση για δημοψήφισμα με επακόλουθο το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου αποπνικτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Οι αγωνίες τους εστιάζονται στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, «τη στιγμή που προσπαθούν με όλα τα μέσα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές του εξωτερικού», ενώ σχετικά με τον τουριστικό και άλλους κλάδους επισημαίνουν ότι πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, σημειώνει πως «η απάντηση στην αδιαλλαξία των εταίρων και πιστωτών μας δεν πρέπει να είναι η αυτοκτονία της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org