Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 αγωνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 8 πατριώτες αγωνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί κατακτητές τον Ιούνη του 1944 στην πλατεία του Σουφλίου, πραγματοποίησε την Κυριακή, στο χώρο της εκτέλεσης, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε η Βλισίδου Σούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, έγινε κατάθεση στεφάνων από την Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τραγούδια του ΕΑΜ και της Αντίστασης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στο κέντρο του Σουφλίου.

Μεταξύ άλλων, η Σούλα Βλισίδου σημείωσε: «Καθώς σήμερα ζούμε μια περίοδο που οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχουν ήδη αναδείξει τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με κέντρο μάλιστα ή ένα από τα κέντρα την περιοχή που γεωστρατηγικά ανήκει η Ελλάδα, αξίζει τιμώντας την Ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος να ξανασκεφτούμε, όχι αν χρειάζονται θυσίες για την εδαφική ακεραιότητα, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά με ποια πλευρά θα πρέπει να είναι ο λαός: Με την εργατική τάξη ή με την αστική, με το εργατικό - λαϊκό μέτωπο ή τη συμμαχία των αστικών δυνάμεων; Με τη σημαία του λαού ή με τη σημαία των εκμεταλλευτών, είτε είναι αμυνόμενοι είτε επιτιθέμενοι; Η δική μας απάντηση είναι γνωστή: Με τη σημαία των λαών κατά των ιμπεριαλιστών, με τη σημαία της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κινήματός της».

Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις είπε: «Επιβεβαιώνεται το Κόμμα μας στην εκτίμηση και πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο φιλολαϊκό, αφού εκφράζει συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, ανεξάρτητα από την όξυνση των αντιθέσεων μέσα στην Ευρωζώνη. Ούτε οι εκλογές, ούτε οποιοδήποτε δημοψήφισμα, ούτε κυβερνητικός ανασχηματισμός από την παρούσα Βουλή, μπορεί να εγγυηθεί πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική.

(...) Ο λαός μας μπορεί, αν το αποφασίσει, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Να πει "όχι" σε νέες συμφωνίες ντροπής με τους δανειστές που δένουν χειροπόδαρα τα λαό μας για πολλά πολλά χρόνια.

Να βροντοφωνάξει: "Δε διαλέγουμε μνημόνιο, λέμε «όχι» και στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης που συγκλίνουν στη νέα σφαγή του λαού".

Να πει "ναι" στον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων. Να διεκδικήσει αυξήσεις μισθών - συντάξεων - ΣΣΕ - ουσιαστική ανακούφιση ανέργων - αναπλήρωση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.

Να πει "ναι" στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, "ναι" στην αποδέσμευση, την κοινωνικοποίηση, τη μονομερή διαγραφή του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ