Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Και τα ΑμεΑ στις ουρές των τραπεζών

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το Σάββατο ότι με Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα: Απαξ καταβολής ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ ή στους δικαστικούς συμπαραστάτες τους, από τα ταμείο τραπεζικού καταστήματος. Ημερήσιας καταβολής ποσού 60 ευρώ από το ταμείο τραπεζικού καταστήματος στα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) που δεν έχουν κάρτα.

Μετά τους συνταξιούχους και τους ανέργους, που ξεροσταλιάζουν στις τράπεζες, για να πάρουν ένα μέρος μόνο από το ούτως ή άλλως πενιχρό τους επίδομα ή τη σύνταξη, η κυβέρνηση προσθέτει μία ακόμα ευαίσθητη κατηγορία, αυτή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σ' αυτούς που ταλαιπωρούνται.

Θυμίζουμε ότι για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Πρόνοια των αναπήρων, μεταξύ αυτών και το θέμα της καταβολής των επιδομάτων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας.

Η συνάντηση έγινε μετά από δύο κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου (18.3.2015 και 7.7.2015), απαιτώντας μεταξύ άλλων να διατίθενται, με ευθύνη της κυβέρνησης, δωρεάν όλα τα φάρμακα σ' αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Σ' αυτή τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας μίλησε ξανά για εξέταση των θεμάτων και για «λύσεις», «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ