Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμασίες για τις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις του Ιούνη

Τις τρεις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει για τον Ιούνη προετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας ετοιμάζονται να διαδηλώσουν:

-- Στις 13 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).

-- Στις 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).

-- Στις 21 Ιούνη, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν: «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον Καιάδα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους ανατρέψουμε στην πράξη».

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας:

-- Συνταξιουχική σύσκεψη για την οργάνωση της συμμετοχής στην κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη, οργανώνεται σήμερα Παρασκευή στην Κέρκυρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παλιό ΙΚΑ Νέας Ιωνίας (παροχές) καλεί σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και δεν μπορεί να καλύψει όλους τους ασφαλισμένους, καθώς εξυπηρετεί ακόμα το Νέο Ηράκλειο, τη Μεταμόρφωση και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι εκατοντάδες συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται επίσης καθημερινά λόγω μεγάλης δυσλειτουργίας του νέου συστήματος του ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι απαιτούν κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων και άμεση κάλυψη όλων των θέσεων του οργανισμού με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ