Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ «ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ» ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ
Στόχος η διεύθυνση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου Γης

Η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις (κατ' εντολή των αστικών κυβερνήσεων και προς αναβάθμιση του ρόλου της ντόπιας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή) έχει πολλές μορφές. Περιλαμβάνει και τη θεωρητική επιμόρφωση στο στήσιμο και λειτουργία «πολυεθνικών κέντρων επιχειρήσεων» απ' όπου διευθύνονται ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε το «Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών» που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του «Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης» (ΠΚΕΕΥΕ) του ελληνικού στρατού στο Κιλκίς. Σχολείο που αποκτά μεγάλη σημασία καθόσον, αυτήν τη στιγμή, με συμμετοχή 50 Ελλήνων επιτελών και άλλους τόσους αξιωματικούς από χώρες της ΕΕ σχεδιάζεται στο στρατηγείο στη Λάρισα η επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα ανθρωπιστική κρίση και συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.

Η διάρκεια του σχολείου ήταν δύο βδομάδες και, όπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ, «οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά, επί βασικών θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία πολυεθνικών Στρατηγείων, όσο και πρακτικά, με τη συμμετοχή τους στην άσκηση "WHITE DOVE 2014", στο πλαίσιο της οποίας οργάνωσαν ένα κέντρο επιχειρήσεων για την υποστήριξης μιας επιχείρησης ειρήνης. Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκαν και στη NATOική εφαρμογή "Εικονική Μάχη" (NATO Virtual Battle Space - VBS)».

Στο σχολείο συμμετείχαν 25 εκπαιδευόμενοι, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από Ελλάδα, Αρμενία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Ιορδανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την εκπαιδευτική ομάδα στελέχωσαν εκπαιδευτές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισπανία και Ιταλία, ενώ η πρακτική εκπαίδευση υποστηρίχθηκε από αξιωματικούς του ΠΚΕΕΥΕ και του NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps - GReece, το Γ' Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναλάβει ανά πάσα στιγμή υπηρεσία στις εντολές του ΝΑΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ