Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχείς συνεκπαιδεύσεις και σχολεία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται και υπό τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανούς και η ενεργός ανάληψη δραστηριοτήτων στο ΝΑΤΟ και άλλες διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.

Σε αυτήν τη βάση:

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με Αμερικανούς (είχε ξεκινήσει στις 16 Γενάρη), συγκεκριμένα με την 480 Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων της Ευρώπης (United States Air Forces in Europe - USAFE), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem, στη Γερμανία. Σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων: Συγκεκριμένα, εκτελέσθηκαν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations) και εναέριου ανεφοδιασμού. Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων, τα οποία μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη.

Το Σάββατο έληξε άλλη 15ήμερη συνεκπαίδευση, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, με την ονομασία «Stolen Cerberus II», της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356ΜΤΜ) με την 37th Airlift Squadron (37th AS) της 86th Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η κοινή εκπαίδευση σε πτήσεις σχηματισμού αεροσκαφών, ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα σε στεριά και θάλασσα, ημέρα και νύχτα, ρίψεις λέμβων με τη μέθοδο Rigged Alternate Method Zodiac (RAMZ) και ομάδων Διασωστών της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας Διάσωσης (31ης ΜΕΕΔ) καθώς και ρίψεις μικρών και μεγάλων φορτίων, ημέρα και νύχτα. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 356ΜΤΜ με ένα αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31 ΜΕΕΔ, της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ), ενώ από πλευράς ΗΠΑ, κλιμάκιο 140 ατόμων της 37th AS με τέσσερα αεροσκάφη C-130J.

Εξάλλου, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του Σχολείου Αξιωματικών Ενημέρωσης Κοινού (σχολείο πιστοποιημένο μάλιστα ως NATO SELECTED) στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, όπου εκπαιδεύονται στελέχη για την επάνδρωση «ειρηνευτικών αποστολών» όπως βαφτίζονται διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούν στην ενημέρωση κοινού (βλ. ΝΑΤΟική προπαγάνδα), ενώ πραγματοποίησαν και πρακτική εφαρμογή που περιελάμβανε συνεντεύξεις, σύνταξη δελτίων Τύπου, οργάνωση Γραφείου Ενημέρωσης Κοινού. Το σχολείο, διάρκειας δύο εβδομάδων, παρακολούθησαν 34 εκπαιδευόμενοι (αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και σπουδαστές και «επαγγελματίες του χώρου της ενημέρωσης» όπως λέγεται από το ΓΕΕΘΑ) από Ελλάδα, Αρμενία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Μάλτα, Νιγηρία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, ΗΠΑ και ΠΓΔΜ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ