Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ομόνοια για την Υγεία

Κινητοποιήσεις χτες στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, πρωί και απόγευμα, από σωματεία και φορείς του κινήματος

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε ξεσηκωμό ενάντια στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, καλεί το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 6 μ.μ., διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, η οποία σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Τώρα που η κυβέρνηση χτυπά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, πρέπει οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να διεκδικήσουν πρόληψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τον προγεννητικό έλεγχο μέχρι την τρίτη ηλικία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες που παρέχει η ανάπτυξη της επιστήμης».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες να παλέψουν από κοινού ενάντια στη νέα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που θα φέρει η εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης για την ΠΦΥ. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Συγκεντρώσεις χτες σε κάθε γειτονιά

Χτες, μέρα που η κυβέρνηση υπολόγιζε να ολοκληρώσει την παράδοση της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές του Οργανισμού, προκειμένου στη συνέχεια να τη μεταβιβάσει στις ΥΠΕ, υγειονομικοί, ασφαλισμένοι, σωματεία και μαζικοί φορείς έβαλαν με τις κινητοποιήσεις τους εμπόδια στην εφαρμογή του αντιλαϊκού νόμου για την ΠΦΥ, όπως είχαν κάνει και την Παρασκευή.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Το ΠΑΜΕ κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε συγκεντρώσεις έξω από τις τοπικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ και στην πλειοψηφία των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική έγιναν κινητοποιήσεις χθες, πρωί και απόγευμα, για να αποτραπεί το κλείσιμο των δομών.

Στη Νέα Ιωνία, τρεις φορές κάτοικοι, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και φορείς της περιοχής απέτρεψαν την παράδοση της υγειονομικής μονάδας. Μάλιστα, δύο φορές χθες το πρωί στην προσπάθεια παραλαβής και παράδοσης ήταν παρούσα και η αστυνομία, ενώ αστυνομικοί «επόπτευαν» την περιοχή όλη τη μέρα. «Ο ΕΟΠΥΥ ανήκει στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους» κατάγγειλε ο πρόεδρος της Ενωσης των συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «Εξω! Εξω!». Στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Στη Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν χθες από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα εργαζόμενοι, ασθενείς και φορείς της περιοχής. Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΠΥΥ, το υγειονομικό προσωπικό, η Λαϊκή Επιτροπή του 7ου διαμερίσματος της Αθήνας, εργαζόμενοι από το γειτονικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», σχολικοί φύλακες, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολλών μαζικών φορέων της περιοχής.

Στην Καλλιθέα, κάτω από τη λαϊκή παρέμβαση, δυο φορές η επιτροπή παράδοσης - παραλαβής δεν μπόρεσε να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία και αποχώρησε. Τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ διοργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Αντίστοιχα στο Νέο Κόσμο η παρέμβαση των συγκεντρωμένων στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, ανάγκασε την επιτροπή να αποχωρήσει.

Δράση πρωί και απόγευμα

ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Ούτε στου Ζωγράφου προχώρησε το πρωί η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής, κάτω από τη λαϊκή παρέμβαση. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση της παράδοσης - παραλαβής θα γινόταν το απόγευμα, με τη λήξη του ωραρίου. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα. Κινητοποίηση έκαναν και το Σάββατο η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και μαζικοί φορείς, με συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη (Ιλίσια) και πορεία στις γειτονιές του Ζωγράφου.

Στον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου - Καισαριανής (οδός Κόνωνος) συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής και φορέων της πόλης. Στο παράρτημα του Παγκρατίου εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της Καισαριανής, αφού το υποκατάστημα που τους κάλυπτε έχει κλείσει λόγω υποστελέχωσης εδώ και μήνες.

Στον Πειραιά, μπροστά στον Οίκο Ναύτου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στα τοπικά υποκαταστήματα σε Κερατσίνι, Αμφιάλη, Δραπετσώνα. Ολο το πρωί αυτοκίνητα με ντουντούκες ενημέρωναν τον κόσμο για τις εξελίξεις καλώντας τον να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στη Νίκαια έγινε χθες, πρωί και απόγευμα.

Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμη στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Δροσοπούλου, στην Ηλιούπολη, στην Αργυρούπολη, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στους Αγ. Αναργύρους, στην Ελευσίνα, στο Λαύριο, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι, στα Ανω Λιόσια.

Σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις για να εμποδιστεί το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ έγιναν χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά:

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν συγκεντρώσεις στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα και τον Εύοσμο από τη Γραμματεία Υγείας του ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές, συνταξιουχικές οργανώσεις και συνδικάτα. Στο πλευρό τους είχαν τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ. Στην Τούμπα συμμετείχαν και εκπρόσωποι των απεργών της Coca - Cola και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Κεντρική Μακεδονία. Ακολούθησε πορεία στις γειτονιές της Τούμπας. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε στον Εύοσμο.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργάνωσε κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ. Στην Πάτρα οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης, τα συνδικάτα οικοδόμων και τροφίμων και ποτών, η ΟΓΕ και τοπικοί φορείς, έκαναν συγκέντρωση το πρωί και το απόγευμα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Αγιο Αλέξιο. Κινητοποιήσεις έγιναν στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και σε Αρτα, Αγρίνιο, Βόλο, Τρίκαλα, Δράμα, Ηράκλειο, Χανιά, Λέσβο, Λαμία, Νάουσα, Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Σάμο, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα στις 10 π.μ. Επίσης, το ΕΚ Ζακύνθου καλεί σε σύσκεψη το Σάββατο 22/2, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚ, με θέμα τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και το κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ