Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Σε συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο της Ν. Μάκρης, μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής

Την τιμωρία όσων κομμάτων είπαν ψέματα στο λαό, όσων κρύβουν το ρόλο της ΕΕ και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους του μόχθου, τους άνεργους και τους συνταξιούχους πως η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη, ζήτησε μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο παλιό δημαρχείο της Ν. Μάκρης, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Δήμος Κουμπούρης.

«Το ζητούμενο των εκλογών είναι να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που με ψέματα, με τρομοκρατία, με παραπλάνηση, διακήρυξαν όλα αυτά τα χρόνια στους λαούς της Ευρώπης και στον ελληνικό λαό πως μέσα στην ΕΕ τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αυτοί που τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ονόμασαν την κρίση του καπιταλισμού, που είναι βαθιά και αγιάτρευτη, σε κρίση των golden boys, των τραπεζιτών, είπαν πως ευθύνη έχουν τα "λαμόγια" και όλα όσα πια ακούσαμε και ακούμε για να κρύψουν πίσω από αυτό, τον ίδιο τον καπιταλισμό και να υπερασπίζονται την ίδια την ΕΕ». Υπενθύμισε πως από το 1957 που ιδρύθηκε η ΕΟΚ αλλά και η μετεξέλιξή της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ένωση του μεγάλου κεφαλαίου ενώ επεσήμανε ότι «η εναντίωση στο μνημόνιο πρέπει να είναι εναντίωση στην ίδια την ΕΕ, στην ίδια τη στρατηγική της όπως αυτή είναι αποφασισμένη μέσα από τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί».

Ο Δ. Κουμπούρης στάθηκε στην αποδυνάμωση του κινήματος από τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ το 2012 λέγοντας πως ο λαός «ζημιώθηκε από τη στήριξη που πρόσφερε στα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Πολύ περισσότερο βεβαίως θα είχε ζημιωθεί αν το Κόμμα μας είχε υποχωρήσει κάτω από εκλογικές πιέσεις και είχε αποδεχθεί τη συμμετοχή του σε αστικές κυβερνήσεις. Αλήθεια, τι κέρδισε ο λαός και οι εργαζόμενοι από την εκτόξευση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27%; Τίποτα. Χειροτέρευσε η κατάσταση και συνέβαλλε και ο ΣΥΡΙΖΑ να χειροτερεύσει η κατάσταση αυτή, συνειδητά».

Οσο για την αξία της ψήφου στο ΚΚΕ, τόνισε ότι «η ψήφος των εργαζομένων, του ελληνικού λαού στο ΚΚΕ θα είναι ταυτόχρονα ψήφος αντίστασης και προοπτικής. Μπορεί να δώσει φτερά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και φυσικά στο κίνημα των χωρών της ΕΕ. Είναι ψήφος καταδίκης των αντικομμουνιστικών διώξεων, ψήφος κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του εθνικισμού, των στρατοπέδων των ξένων εργατών, είναι ψήφος κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ, που χαλάει τα σχέδια των καπιταλιστών και των μονοπωλίων. Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να καταφέρουν κοινό χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού».

Ο Νίκος Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, αναφέροντας παραδείγματα από την περιοχή, υπογράμμισε πως τόσο οι δήμοι όσο και οι περιφέρειες, δεν παρακολουθούν απλά την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά βάζουν πλάτη στην προώθησή της, ισοσκελίζουν την περικοπή κονδυλίων από το κράτος με την τοπική φορολόγηση, που βαραίνει τους εργαζόμενους δημότες.

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων που έγιναν, η Νατάσα Καμπέλη, μέλος της ΟΓΕ, έφερε κάποια παραδείγματα σχετικά με το γυναικείο κίνημα. «Είναι ισοτιμία και χειραφέτηση όταν η μητρότητα και η εγκυμοσύνη διώκεται; Οταν τα όρια συνταξιοδότησης κάθε τόσο αυξάνονται; Οταν το κράτος σταματάει να έχει κοινωνική πολιτική και φορτώνει στην πλάτη των γυναικών των λαϊκών οικογενειών τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων έχουν ανάγκη; Και το κάνει κλείνοντας παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Αποκατάστασης και Νοσοκομεία (...) Στηρίζω τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ γιατί η θέση του είναι σταθερή, κρυστάλλινη. Δε μου ζήτησε οποιαδήποτε στιγμή να διαλέξω μεταξύ του μικρότερου κακού. Να διαχειριστώ την φτώχεια μου. Αντίθετα, είναι δίπλα μου στους αγώνες για τα δικαιώματά μου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί να πάω να ψηφίσω στις ευρωεκλογές; Ετσι κι αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα. Με την αποχή ίσως στείλω κάποιο μήνυμα(4/4/2019)
Μην το σκέφτεσαι(21/5/2014)
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι το ελπιδοφόρο που μπορούν να φέρουν οι εκλογές(26/2/2014)
Επιασε(;) πάτο στη διαστρέβλωση(11/6/2004)
Με αποφασιστικότητα και θάρρος(25/5/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org