Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με κάλπικα διλήμματα και αυταπάτες για το λαό στην εκλογική κούρσα

Ομνύοντας στην ...ΕΠΟΝ ξεκίνησε την ομιλία του στη χτεσινοβραδινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, εξυμνώντας τον Μπερλίνγκουερ την έκλεισε, και στο ενδιάμεσο επιτέθηκε στο ΚΚΕ με τον άτιμο τρόπο που ο οπορτουνισμός ξέρει, συκοφαντώντας, αφού βεβαίως έστειλε τα απαραίτητα μηνύματα εκεί που έπρεπε για το πώς η τοπική διοίκηση στα χέρια των «νέων και άφθαρτων» του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά σαν μοχλός εκτίναξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας μέσω της «παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Φρόντισε μάλιστα να θέσει και το σχετικό κάλπικο δίλημμα: «Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο: Θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή; 'Η θα χαράξουμε όλοι μαζί ένα νέο δρόμο, με πρωτογενές πλεόνασμα ...ανάπτυξης με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της;», ρώτησε εξωραΐζοντας τον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του.

Σε αρμονία με το κάλπικο δίλημμα, υπέδειξε σαν αντιπάλους όχι βεβαίως τους καπιταλιστές, αλλά σκιάχτρα, π.χ. τη διαπλοκή, την τραπεζοκλεπτοκρατία και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Βγάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ απ' έξω, αφού αυτός διεκδικεί να εκπροσωπήσει την «υγιή επιχειρηματικότητα». Ενώ, προστατεύοντας την ΕΕ, υπέδειξε σαν αιτία όσων συμβαίνουν «τη γερμανική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη».

Κάλεσε όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ανθρωπιστική καταστροφή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας ότι μια πρόταση που στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε στην κρίση, μπορεί να οδηγήσει το λαό στην ευημερία.

Κατακεραύνωσε τις προσκείμενες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τοπικές διοικήσεις, ότι εφάρμοσαν το μνημόνιο, διερωτώμενος: «Κι όταν ένας δήμαρχος αντί να αντιστέκεται και να πιέζει την κεντρική εξουσία, γίνεται συνεργός της στις βαρβαρότητες, τότε τι ακριβώς παριστάνει; Είναι απλώς Πόντιος Πιλάτος ή προδίνει την εμπιστοσύνη των δημοτών του;». Δεν ζήτησε βεβαίως απάντηση απ' τους αιρετούς του κόμματός του, οι οποίοι δεν διαφοροποιήθηκαν πουθενά απ' αυτούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα έργα και τις ημέρες τους τα έκανε «γαργάρα» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναμενόταν, έπλεξε το εγκώμιο των νέων και τάχα άφθαρτων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας τη νεότητα σαν προσόν, αποκόπτοντάς τους απ' την πολιτική που θα εφαρμόσουν, γερασμένη όσο και η εξουσία της οποίας τα συμφέροντα εκφράζει.

Η επίθεση στο ΚΚΕ μέρος της στρατηγικής υπέρ των επιχειρηματιών

Αδυνατώντας να απαντήσει και να διαψεύσει αυτό που είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να διακωμωδήσει την ταχύτατη σοσιαλδημοκρατικοποίηση του κόμματός του και παρέπεμψε σε ...ψυχίατρο όσους το επισημαίνουν.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΚΚΕ, εντάσσοντάς το στις δυνάμεις που «αναμασούν αυτό το αισχρό ψέμα της διαπλοκής και της πιο σκοτεινής κάστας της πλουτοκρατίας», που «ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προεξοφλώντας και περιμένοντας την παράδοσή μας στο trafficking του συστήματος» και προσθέτοντας: «Λυπάμαι, αλλά για άλλη μια φορά κάνουν άλλο ένα ιστορικό λάθος. Θύματα της εμπάθειας και της ανεπάρκειας που οδηγεί σε τύφλωση, δεν βλέπουν τον ταξικό αντίπαλο να αναπαράγει τις κραυγές τους και να διαδίδει τα προϊόντα της δικής τους μονταζιέρας. Και όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει η ενότητα της αριστεράς, αλλά στροβιλίζονται και σε ένα χορό μίσους και συκοφαντίας, αδιαφορώντας αν αύριο θα έχουμε μνημονικές κυβερνήσεις ή κυβέρνηση της αριστεράς».

Δεν χρειάζεται βεβαίως καμία άλλη απάντηση πέραν των επαίνων που τους χορηγεί πλουσιοπάροχα ο ΣΕΒ, οι επιχειρηματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια των καπιταλιστών, τα πάρε - δώσε με δεξαμενές σκέψης που ελέγχονται για εγκληματική δράση σε βάρος χωρών και λαών.

  • Στο μεταξύ, σε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της «Κοινωνίας Πρώτα» του Ο. Βουδούρη χτες, συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ