Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Συνεχίζεται με παζάρια και «αδειάσματα»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, οι «58» όρισαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής, η οποία θα κάνει τις σχετικές συνεννοήσεις με το ΠΑΣΟΚ και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στο όνομα της παράταξης και με το πνεύμα παράταξης. Θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ψηφοδέλτιο αξιοκρατικό, ανανεωτικό που θα προκύψει από συναινετική διαδικασία και θα έχει την έγκριση όλων των μερών». Παραπέρα ζητούν «ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεώτερες γενιές (...), συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Τις πρωτοβουλίες των «58» δήλωσε ότι στηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ο ίδιος, βέβαια, έχει εκφράσει και την ελπίδα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να εκλεγεί πάλι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την ίδια στιγμή, ρήγμα φαίνεται να προκαλεί στη δημοτική παράταξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου (νυν δήμαρχος Πειραιά) η διαφαινόμενη πρόθεση του πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές του 2010 δημοτικού συμβούλου του, Γιάννη Μελά, να είναι επίσης υποψήφιος δήμαρχος. Ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ο Γ. Μελάς, έκανε άνοιγμα στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι πρόσφατα είχαν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητο» στο γήπεδο τον Μιχαλολιάκο.

Στη ΔΗΜΑΡ

Αμεση ανταπόκριση στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που πλαισιώνουν την πρωτοβουλία των «58» βρήκε ο Φ. Κουβέλης, που «έταξε» θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ σε όσους συμπαραταχτούν μαζί της. Ο Γ. Γεωργάτος, απ' τους πρώτους που πλαισίωσαν την πρωτοβουλία των «58», φέρεται να την εγκαταλείπει. «Παρών» δηλώνει ο Γρ. Ψαριανός, ενώ και ο Α. Παπαδόπουλος προτρέπει τους «58» να μην εκβιάσουν καταστάσεις, εφόσον προς το παρόν «δεν βγαίνει». Τη ΔΗΜΑΡ προσεγγίζει και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ